Φωτιά στη Σάμο: Δύσκολο βράδυ – Εκκένωση δύο ξενοδοχείων

Φωτιά στη Σάμο: Δύσκολο βράδυ – Εκκένωση δύο ξενοδοχείων
Φωτιά στη Σάμο Eurokinissi

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο. Στο Κοκκάρι πλέον η φωτιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στους Βουρλιώτες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/07) στη Σάμο. Το πύρινο μέτωπο, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στους Βουρλιώτες, είναι πλέον στο Κοκκάρι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να μην περάσουν οι φλόγες στον Καρβούνη μέσω Λάκκας.

Για τον λόγο αυτό μέχρι τη δύση του ηλίου συνέχισαν να πετούν τρία ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το θηριώδες Beriev-200 ενώ ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν 15 οχήματα με 37 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές πυροσβέστες ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Το απόγευμα της Πέμπτης οι άνδρες της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών που βρέθηκαν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς με τη συνδρομή του δήμου Ανατολικής Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνθηκαν συνολικά 210 άτομα, 168 από το ένα ξενοδοχείο και 42 από το δεύτερο.

Ο οικισμός δεν ήταν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, όμως σε απόσταση δύο χιλιομέτρων βρίσκοντααν ξενοδοχειακές μονάδες.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα