Σάμος: Παραιτείται ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι

Σάμος: Παραιτείται ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι
Φωτό αρχείου: Πρόσφυγες στη Σάμο Eurokinissi

Αντιδρούν έντονα στα σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του νησιού. Την Πέμπτη ο Γ.Στάντζος στέλνει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο νησί της Σάμου, μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τον σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού προβλήματος. Τόσο ο δήμαρχος του νησιού, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι αναμένεται να παραιτηθούν με τον δήμαρχο Σάμου Γ.Στάντζος, να στέλνει στον πρωθυπουργό σχετική επιστολή παραίτησης το πρωί της Πέμπτης.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νοιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος» ανέφερε ο κ. Γιώργος Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

«Παραιτούμαστε και εμείς αν παραιτηθεί ο δήμαρχος. Και η δική μας παραίτηση είναι δεδομένη» είπε από την πλευρά του και ο κ. Νίκος Κατρακάζος.

Η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατέληξε σε δύο προτάσεις. Η πρώτη πρόταση αφορά την παραίτηση του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων εφόσον η Κυβέρνηση επιμείνει στις θέσεις και δεν ανακαλέσει την απόφασή της για τη Σάμο η οποία έλαβε 24 θετικούς ψήφους και 2 αρνήσεις ψήφων από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η 2η πρόταση η οποία κατατέθηκε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Κώστα Τζίχα, αφορά πανσαμιακή κινητοποίηση και άλλες δράσεις η οποία ψηφίστηκε από το σύνολο των συμβούλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα