Εκλεισε το σχολείο με τα τέσσερα κρούσματα (αν και την Τρίτη λειτούργησε κανονικά)

Εκλεισε το σχολείο με τα τέσσερα κρούσματα (αν και την Τρίτη λειτούργησε κανονικά)
Eurokinissi

Σε κτιριακό συγκρότημα των βορείων προαστίων που συστεγάζονται δύο σχολεία έχουν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα κορονοϊού. Το σχολείο την Τρίτη λειτούργησε αλλά εν συνεχεία δόθηκε εντολή για κλείσιμο μέχρι τις 12/2!

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν για τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που ισχύουν για τα σχολεία της χώρας και οδηγούν, ανάλογα με τα εντοπισμένα κρούσματα, σε αποφάσεις για κλείσιμο τμημάτων ή και ολόκληρων σχολικών μονάδων.

Σε δημοτικό σχολείο των βορείων προαστίων (τα πλήρη στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση του News24/7) έχουν εντοπιστεί τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Το ένα αφορά εκπαιδευτικό που έχει στην ευθύνη του ολόκληρο τμήμα, το δεύτερο εκπαιδευτικό ειδικότητας και το τρίτο μαθητή. Τα κρούσματα καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Εφαρμόζοντας τα πρωτοκόλλα του ΕΟΔΥ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας αποφάσισε να κλείσει το τμήμα στο οποίο φοιτεί ο μικρός μαθητής που βρέθηκε θετικός αλλά και το τμήμα της δασκάλας. Ομως το ερώτημα είναι το εξής. Με έναν εκπαιδευτικό πλήρους απασχόλησης θετικό και άλλον έναν ειδικότηας επίσης θετικό, το σχολείο δεν πρέπει να κλείσει; Τι λέει για αυτό η task force για τα σχολεία; Το πρωτόκολλο που αναφέρει ότι δεν κλείνουν τμήματα στο οποία έχει διδάξει την προηγούμενη εκπαδευτικός με μονόωρο μάθημα δεν συνιστά παράνοια;

Update: Οπως ενημερώθηκαν αρμοδίως οι γονείς των μαθητών το σχολείο έκλεισε μέχρι τις 12/2 μετά από σχετική απόφαση των αρχών. Την Τρίτη πάντως λειτούργησε κανονικά με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων (4)!

Οι γονείς των μαθητών είναι ανάστατοι και με το δίκιο τους. Εκτός από τους δύο θετικούς εκπαιδευτικούς άλλοι έξι έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα και το πρόγραμμα του σχολείο έχει ουσιαστικά διαλυθεί, οι κενές ώρες είναι πλέον άπειρες.

Αναπληρωτές δεν φαίνεται να υπάρχουν και έτσι τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο περνούν τις περισσότερες ώρες τους ζωγραφίζοντας και παίζοντας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτα, το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι είναι θετική και η διεθύντρια συστεγασμένου σχολείου. Αρα τέσσερα κρούσματα στο ίδιο κτίριο ενώ ο βαθμός της διασποράς στους μαθητές παραμένει άγνωστος.

Κοντολογίς: Κάτι δεν δούλεψε σωστά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα