Σε εξέλιξη νέες φωτιές σε Κιάτο και Μάνη - Καλύτερη εικόνα στη Λέσβο

Πυροσβέστης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Πυροσβέστης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) EUROKINISSI

Η φωτιά στο Κιάτο εντοπίζεται στο Ελληνοχώρι, σε δασική έκταση δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή, όπως και στον Καρβελά Ανατολικής Μάνης. Οι φωτιές σε Λέσβο και Ηράκλειο Κρήτης οριοθετούνται

Σε εξέλιξη βρίσκονται νέες φωτιές που έχουν ξεσπάσει στο Κιάτο Κορινθίας και σε περιοχή του Γυθείου στην Ανατολική Μάνη.

Συγκεκριμένα, η φωτιά στην Κορινθία έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Ελληνοχώρι του Δήμου Βέλου-Βόχας Κιάτου, δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν 28 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Στην Ανατολική Μάνη, η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Καρβελάς, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, δίχως να κινδυνεύει ο οικισμός, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 26 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη αλλά εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα σε βαθμό που βαίνει προς οριοθέτηση είναι η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε δασική έκταση εντός χαράδρας και μακριά από κατοικημένη περιοχή, στο Γεράνειο Λέσβου. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 19 άντρες της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο Ηράκλειο, η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση και ελιές, δίχως επίσης να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, στην περιοχή Αντισκάρι, έχει πλέον οριοθετηθεί. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Τετάρτη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς Fire που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για αυτές τις περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στοTwitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Φωτιά
SHARE:

24Media Network