Σε εξέλιξη τρεις διαφορετικές φωτιές στη Λέσβο μεταξύ τους εντός και εκτός ΚΥΤ Μόριας

Σε εξέλιξη τρεις διαφορετικές φωτιές στη Λέσβο μεταξύ τους εντός και εκτός ΚΥΤ Μόριας
Twitter

Εξαιρετικά ύποπτα είναι αυτά που συμβαίνουν ξημερώματα στο νησί της Λέσβου με απανωτές πυρκαγιές από άκρη σε άκρη-Πρώτα ξέσπασε φωτιά στην Δυτική Λέσβο, στην περιοχή Βατούσα, στη συνέχεια στην Άντισσα και πλέον εντός και εκτός ΚΥΤ Μόριας.

Δύσκολη νύχτα για το νησί της Λέσβου όπου κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες και επίσης σε μία εξαιρετικά ύποπτη χρονική συγκυρία έχουν ξεσπάσει ταυτόχρονα και μάλιστα ξημερώματα πολλές πυρκαγιές στο νησί.

Πρώτα ξέσπασε φωτιά στην Δυτική Λέσβο, στην περιοχή Βατούσα, στη συνέχεια στην Άντισσα και πλέον εντός και εκτός του ΚΥΤ Μόριας.

Το επίσης αρνητικό είναι ότι πνέουν δυνατοί άνεμοι στο νησί. Στις πρώτες δύο φωτιές επιχειρούν συνολικά 28 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και συνδράμουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ. Δεν κινδυνεύουν επί του παρόντος οικισμοί, ενώ ήδη μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες εμφανίζουν κάπως καλύτερη εικόνα.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, έχουν ξεσπάσει πάντα κάτω από ύποπτες συνθήκες εστίες πυρκαγιών στην άλλη πλευρά του νησιού, εντός και εκτός δομής του ΚΥΤ Μόριας. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και προληπτική απομάκρυνση των μεταναστών από την Αστυνομία σε ασφαλές σημείο. Πριν ξεσπάσουν οι φωτιές στην Μόρια, είχαν σημειωθεί εντάσεις από ομάδα μεταναστών, ενώ ορισμένοι εξ αυτών απωθούν ακόμα και τους πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές.

Στη Μόρια συνολικά επιχειρούν 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ, ενώ αναμένεται να είναι μία πραγματικά δύσκολη νύχτα για το νησί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα