Σεισμός: Ισχυρή δόνηση νοτιοανατολικά της Πύλου

Σεισμός: Ισχυρή δόνηση νοτιοανατολικά της Πύλου
Σεισμογράφος MotionTeam

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε πριν από λίγα λεπτά το νότιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου. Τι λένε ο δήμαρχος Πύλου και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ στον News 24/7 στους 88,6.

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε πριν από λίγο την νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έχει μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο, 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πύλου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύλου, Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Διαδρομές στην Ενημέρωση” με τον Γιώργο Βούλγαρη, ανέφερε πως ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη,  ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για ζημιές.

Σεισμός στην Πύλο

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, ο σεισμός είχε ένταση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και δεν εμπνέει φόβους ανησυχίας. Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, τέτοιου τύπου σεισμοί αποτελούν καθημερινότητα και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Υπογράμμισε ότι και οι μετασεισμοί που αναμένεται να ακολουθήσουν δεν θα είναι μεγάλοι. “Είναι ένας μικρός σεισμός και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου”, κατέληξε.

To Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, υπολογίζει τον σεισμό στα 4,9 ρίχτερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα