Σεισμός στην Χαλκιδική: Μπαράζ μετασεισμών έως και 4,1 Ρίχτερ

Σεισμός στην Χαλκιδική: Μπαράζ μετασεισμών έως και 4,1 Ρίχτερ

Οι μετασεισμοί στην περιοχή γύρω από τη Χαλκιδική δεν έχουν τέλος. Κατά την διάρκεια της νύχτας έχουν σημειωθεί πάνω από 15 μετασεισμοί.

Ο Εγκέλαδος συνεχίζει να χτυπάει την Χαλκιδική, μετά την ισχυρή δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, οι μετασεισμοί στην περιοχή γύρω από τη Χαλκιδική δεν φαίνεται να έχουν τέλος, καθώς κατά την διάρκεια της νύχτας έχουν σημειωθεί πάνω από 15 μετασεισμοί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο πιο δυνατός σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Άθου και της Σιθωνίας, με μέγεθος 4.1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 32χλμ.

Ο πιο πρόσφατος, μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά του Άνθου και εστιακό βάθος 15.8 χιλιόμετρα.

Ευθύμιος Λέκκας για τους σεισμούς στη χώρα – Πιθανόν να είμαστε σε έξαρση

Για την σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην χώρα το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στη Χαλκιδική, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», είπε αρχικά πως “ο σημερινός σεισμός στην Χαλκιδική δεν είναι ανησυχητικός. Υπήρξε κάποια επιφυλακή και ανησυχία για να δούμε την μετασεισμική ακολουθία η οποία όμως εξελίσσεται καλά”, σημείωσε.

“Είναι αρκετά πιθανό να είμαστε σε μια σεισμική έξαρση, όμως για να την τεκμηριώσουμε αυτήν την έξαρση, πρέπει να έχουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε τόσο υψηλή σεισμικότητα”, είπε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version