Σεισμός στην Εύβοια: Ανησυχία μετά τα 4,2 Ρίχτερ – Ενεργοποιήθηκε νέα εστία

Σεισμός στην Εύβοια: Ανησυχία μετά τα 4,2 Ρίχτερ – Ενεργοποιήθηκε νέα εστία
Σεισμός στην Εύβοια INTIME

Αναστάτωση προκάλεσε ο σεισμός των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Λιμνιώνα Ευβοίας με τους σεισμολόγους να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς όπως φαίνεται πρόκειται για την ενεργοποίηση νέας εστίας.

Μία νέα εστία “κρύβεται” πίσω από τον σεισμό των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε το βράδυ της Τετάρτης (04/01) τους κατοίκους στον Λιμνιώνα Ευβοίας, με τους επιστήμονες να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό μεγέθους 4,9 Ρίχτερ και της πλούσιας σεισμικής ακολουθίας με δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ που ακολούθησαν καθ’ όλη την διάρκεια της τελευταίας περιόδου, η νέα σεισμική δόνηση κρατά τους επιστήμονες σε επιφυλακή, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε εισέλθει σε έναν κύκλο έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή όπου έχουν ενεργοποιηθεί τουλάχιστον δύο διαφορετικά ρήγματα.

Σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανέφερε πως μία νέα εστία, διαφορετική από εκείνη των Ψαχνών, έχει ενεργοποιηθεί στην Εύβοια και συνέστησε μεγάλη προσοχή.

“Σεισμός στις 22:01 προκαταρκτικού μεγέθους 4,3 (ΕΜSC) στην περιοχή Βλαχιάς κεντρικής Εύβοιας αισθητός και στην Αττική. Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα επισημάνει ότι εκεί έχουμε ενεργοποίηση νέας εστίας. Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια”, έγραψε χαρακτηριστικά.

“Νέα εστία σεισμών στην Εύβοια! Σεισμός μεγέθους 3,4 και μερικοί μικρότεροι έγιναν το ξημέρωμα κοντά στα Βλαχιά στα βορειοανατολικά από τη Μεσσάπια (Ψαχνά). Στα Ψαχνά η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται”, έγραψε σε προηγούμενη ανάρτησή του ο σεισμολόγος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα