Σεισμός στην Εύβοια: Στους δρόμους οι κάτοικοι – Νύχτα αγωνίας

Σεισμός στην Εύβοια: Στους δρόμους οι κάτοικοι – Νύχτα αγωνίας
evima

Σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώιηκε στην Εύβοια το βράδυ της Τρίτης (29/11). Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της περιοχής.

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για τους κατοίκους στην κοινότητα Ζαράκων μετά τον νέο σεισμό που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή, το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε απόσταση 56 χλμ. ΒΑ των Αθηνών κατέγραψε στις 22:06 το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 8,9 χλμ.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο στο evima.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων Χρήστος Τρανός ο νέος σεισμός των 5 Ρίχτερ δημιούργησε νέα προβλήματα καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουν πέσει σκάλες από κάποια σπίτια ενώ έχουν επιδεινωθεί τα ρήγματα.

evima

evima

Όλοι οι κάτοικοι είναι στους δρόμους γιατί φοβούνται να μπουν και πάλι μέσα στα σπίτια τους. Στο σημείο βρίσκεται περιπολικό της αστυνομίας αλλά και η πυροσβεστική.

evima



Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ, νότια – νοτιοανατολικά της περιοχής Ζαράκων Ευβοίας, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και το Πυροσβεστικό Σώμα δεν έχει λάβει καμία κλήση. Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι Ε.Μ.Α.Κ.

Ψυχραιμία λένε οι σεισμολόγοι

Ψυχραιμία στον κόσμο συνέστησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά και τον νέο σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:06 το βράδυ από τον ίδιο εστιακό χώρο στην Εύβοια. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, πρόσθεσε, ελπίζω να μην έχουμε κάτι σημαντικό τη νύχτα και αύριο το πρωί θα το μελετήσουμε περισσότερο».

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Αττική και είχε μεγαλύτερη διάρκεια από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε και το πρωί της Τρίτης

Η νέα σεισμική δόνηση έρχεται σε συνέχεια του σεισμού που σημειώθηκε στις 6:32 το πρωί της Τρίτης (29/11) στην Εύβοια και έγινε επίσης αισθητός στην Αθήνα.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 9 Χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας.

Ακολούθησαν μετασεισμοί με τους μεγαλύτερους (4,2 και 4,1R) να σημειώνονται με διαφορά μόλις ενός λεπτού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Όπως είπε ο δήμαρχος Καρύστου Λεύτερης Ραβιόλος τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα