Πολύ ισχυρός σεισμός 6,3 ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης – Ζημιές σε κτίρια, γκρεμίστηκε εκκλησάκι

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,3 ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης – Ζημιές σε κτίρια, γκρεμίστηκε εκκλησάκι
Κατέρρευσε εκκλησάκι στον Ξηρόκαμπο Μετεωκρήτες, sitia on-line

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης. Κόσμος βγήκε στους δρόμους πανικόβλητος. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Ζημιές σημειώθηκαν σε κτίρια.

Νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12:24, ήταν μεγέθους 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 8 χιλιόμετρα.

Όπως ήταν λογικό, ο κόσμος βγήκε πανικόβλητους στους δρόμους μετά τον σεισμό που σημειώθηκε λίγες μόλις εβδομάδες από την πρόσφατη ισχυρή δόνηση που χτύπησε πρόσφατα το Ηράκλειο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναφορές πως ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρόδο, Κάρπαθο, αλλά και στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του σεισμουλόγου και προέδρου ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιεράπετρας και Ζάκρου, ενώ όπως είπε “ήταν επιφανειακός”.

Το ακόλουθο βίντεο είναι ενδεικτικό τόσο της έντασης, όσο και της διάρκειας που είχε η σεισμική δόνηση.

Ζημιές έχουν αναφερθεί έως τώρα σε μία εκκλησία στον Ξηρόκαμπο χωρίς εγκλωβισμένους, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε Ιεράπετρα και Σητεία.

Μετεωκρήτες, sitia on-line / Flashnews


Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές, αναφέρονται μόνο μικρές κατολισθήσεις σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου της Σητείας, ενώ έχει καταρρεύσει μέρος της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ξερόκαμπος, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. 

“Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός, έσπασαν γυλικά μέσα στα σπίτια και σε όλα τα σούπερ μάρκετ έπεσαν όλα τα προϊόντα απο τα ράφια” ανέφερε στο NEWS 24/7 o πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης.

https://radiolasithi.gr/

Ήδη σε πολλά σχολεία της Κρήτης έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να βγαίνουν έντρομοι από τις αίθουσες.

Creta24.gr

Με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και από την πρώτη στιγμή:

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ η 3η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, το ίδιο και όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας.

Από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούνται περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα για την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Κρήτης, ενώ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στην παραλιακή ζώνη για την πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα