Self test: Νέα προβλήματα φρενάρουν το σχέδιο – Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός

Self test: Νέα προβλήματα φρενάρουν το σχέδιο – Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός
Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστούν επαρκείς ποσότητες self test.

Ο διαγωνισμός για την επιπλέον προμήθεια self test ματαιώθηκε χθες.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αυτό συνέβη λόγω ζητημάτων που προέκυψαν αναφορικά με την έγκαιρη και προσήκουσα παράδοση, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη χθεσινή εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

“Η κυβέρνηση προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση επαρκούς ποσότητας το αμέσως επόμενο διάστημα με σημαντικό δημοσιονομικό όφελος”, τόνισε η κ. Πελώνη.

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει με απευθείας ανάθεση.

Στο ερώτημα πως θα εφαρμοστεί το σχέδιο για άνοιγμα της οικονομίας και των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων που προϋποθέτει self test, η κ. Πελώνη απάντησε:

“Ακριβώς όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται για να υπάρχουν επαρκείς ποσότητες self test. Το κατεπείγον της διαδικασίας επιβάλλει να ακολουθήσουμε άλλους δρόμους. Η κυβέρνηση έχει τηρήσει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες και οι απαιτούμενες ενέργειες θα αποφέρουν δημοσιονομικό όφελος”.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση που αναρτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Διαύγεια, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κήρυξε έκπτωτη την εταιρία Swiss Med που επρόκειτο να προμηθεύσει το Δημόσιο με τρία εκατ self test μετά από αδυναμία της εταιρίας να ολοκληρώσει την παράδοση εντός του καθορισμένου χρόνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα