Σεπόλια: “Εκδικητικές” συνθήκες στη δίκη της οικογένειας για την 17η Νοέμβρη 2020

Σεπόλια: “Εκδικητικές” συνθήκες στη δίκη της οικογένειας για την 17η Νοέμβρη 2020

Νέα καθυστέρηση στη δίκη, με τους κατηγορουμένους να αναγκάζονται να ταλαιπωρηθούν κι άλλο. Για "Χιλή του Πινοσέτ" κάνει λόγο η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη.

Αδιανόητα πράγματα συνέβησαν την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία υποτίθεται ότι θα ανακοινωνόταν η ετυμηγορία για την υπόθεση των Σεπολίων (μαζικές συλλήψεις μελών οικογένειας που συνοδεύτηκαν από ξυλοδαρμούς μετά τη συγκέντρωση για τη 17η Νοέμβρη του 2020).

Αντί ετυμηγορίας, στους παράγοντες της δίκης ανακοινώθηκε ότι… παύθηκε η πρόεδρος (με απόφαση Αρείου Πάγου) διότι, όπως ειπώθηκε, καθυστερούσε την υπόθεση (την οποία πάντως δίκαζε για επτά μήνες).

Στο δικαστήριο επικράτησε πανδαιμόνιο αφού η νέα πρόεδρος δεν ήθελε να δώσει λεπτομέρειες στους δικηγόρους. Μόνο κατόπιν πίεσης κοινοποιήθηκε το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο παύτηκε η προηγούμενη πρόεδρος για λόγους… καθυστέρησης!

Τώρα, λοιπόν, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση; Μα σαφώς και θα υπάρξει αφού η υπόθεση θα εκδικαστεί από την αρχή από τη νέα πρόεδρο (!) η οποία πάντως υποσχέθηκε ότι θα “τρέξει” πιο γρήγορα.

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν εξοργιστικό. Οι κατηγορούμενοι, για τους οποίους υπάρχουν σύμφωνα με τις πληροφορίες, συντριπτικές αποδείξεις για την αθωότητά τους, θα ταλαιπωρηθούν για μερικούς μήνες ακόμα ενώ η έννοια της δικαιοσύνης πηγαίνει την ίδια ώρα περίπατο.

Ίσως γι’ αυτό η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη έκανε λόγο στην αίθουσα για “Χιλή του Πινοσέτ” μιλώντας ταυτόχρονα για “αστυνομικό κράτος που πλέον δεν διστάζει πουθενά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα