Σκηνές για δεύτερο βράδυ έστησαν πρόσφυγες στα Διαβατά – Αποχώρησαν από τον Σταθμό Λαρίσης

Σκηνές για δεύτερο βράδυ έστησαν πρόσφυγες στα Διαβατά – Αποχώρησαν από τον Σταθμό Λαρίσης
Thestival.gr

Στα Διαβατά ανά διαστήματα δημιουργούνται εντάσεις, καθώς οι πρόσφυγες επιχειρούν να βγουν στη Συμμαχική οδό με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη, με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο να τους απωθούν.

Ούτε απόψε αναμένεται να εκτονωθεί  η κατάσταση που επικρατεί εδώ και δύο ημέρες έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί της Πέμπτης εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται έξω από τη δομή φιλοξενίας, με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη περπατώντας και από εκεί να περάσουν τα σύνορα για κάποια άλλη χώρα.

Όπως το βράδυ της Πέμπτης, έτσι κι απόψε οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σημείο, θα διανυκτερεύσουν στο ύπαιθρο και στο κρύο.

Ήδη έχουν στήσει τις σκηνές τους και έχουν μαζέψει ξύλα προκειμένου να ανάψουν φωτιές για να ζεσταθούν. Μάλιστα κάποιοι, καταβεβλημένοι από την κούραση έχουν ξαπλώσει σε υπνόσακους.

Τα άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, καθώς μέσω διαδικτύου διαδόθηκε η πληροφορία πως αν επιχειρήσουν να περάσουν μαζικά τα σύνορα, θα τους αφήσουν.

Μάλιστα ανά διαστήματα δημιουργούνται εντάσεις, καθώς οι πρόσφυγες επιχειρούν να βγουν στη Συμμαχική οδό με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη, με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο να τους απωθούν.

Ελάχιστοι δέχθηκαν να μεταφερθούν πίσω, με τα ναυλωμένα λεωφορεία από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση, όταν ομάδες προσφύγων και μεταναστών επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Ειδομένη για να περάσουν τα σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη κινητοποίηση προσφύγων προκλήθηκε έπειτα από ψευδείς ειδήσεις, που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως τα σύνορα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας έχουν ανοίξει και πως θα μπορέσουν να κατευθυνθούν προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από το Σταθμό Λαρίσης

Όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κανονικά πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δρομολόγιο της Παρασκευής, ενώ κανονικά εκτελούνταν το βράδυ και τα δρομολόγια του Προαστιακού, καθώς νωρίτερα το απόγευμα αποχώρησαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες από τον Σταθμό Λαρίσης.

Περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες, η πλειοψηφία των οποίων είχε εκδώσει εισιτήρια για Θεσσαλονίκη, είχαν κάνει κατάληψη από το πρωί της Παρασκευής στο Σταθμό Λαρίσης, διακόπτοντας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι περίπου 300 πρόσφυγες ζήτησαν να ταξιδέψουν με προορισμό τα Διαβατά, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα, ωστόσο το απόγευμα απομακρύνθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα