Σκληρή απάντηση της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βοστώνης: Τι υποστηρίζει για τα χρήματα της Μυρτούς

Σκληρή απάντηση της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βοστώνης: Τι υποστηρίζει για τα χρήματα της Μυρτούς

Σάλος από δημοσίευμα για "περίεργη" διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν για την 16χρονη Μυρτώ. Ποια η απάντηση της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βοστώνης (vids)

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από το δημοσίευμα εφημερίδας της ομογένειας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η Ομοσπονδία Ελλήνων της Βοστώνης έχει "τσεπώσει" τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας και θεραπείας της 16χρονης Μυρτούς.

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας στο προαναφερόμενο δημοσίευμα δεν άργησε να έρθει και ήταν ιδιαίτερα σκληρή, αφού γίνεται λόγος για ισχυρισμούς ψευδείς και παντελώς ανυπόστατους και για ένα "παιχνίδι" που στήθηκε στην πλάτη του κοριτσιού και της οικογένειας του, που δίνουν τις δικές τους, δύσκολες, μάχες.

"Η ομοσπονδία μας όπως έχει δεσμευθεί έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό εδώ και μήνες  στο όνομα “Myrtofund” ο οποίος ελέγχεται από την πολιτεία, ως γνωστόν εδώ στις ΗΠΑ όλοι οι Non profit organization ανήκουν σε ειδική νομοθεσία και ελέγχονται! Αυτό που θέλω όμως να τονίσω είναι ότι όλες προσφορές των ομογενών και οι δωρεές, ανώνυμες ή και επώνυμες, είναι αποκλειστικά και μόνον –το τονίζουμε αυτό – για την κάλυψη των νοσηλίων του άτυχου παιδιού, είτε εδώ στην Βοστώνη, όσο καιρό μείνει ακόμα στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται,  είτε στην  Ελλάδα όταν θα πάει σε λίγο διάστημα. Αυτά τα χρήματα που σήμερα συνεχίζουν οι ομογενείς να υποστηρίζουν αυτή την εκστρατεία είναι αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη των εξόδων της που δεν καλύπτει το ελληνικό δημόσιο  ταμείο που ανήκει το παιδί και η μητέρα του. Όλο το ποσό, περισσότερα από 125.000.000$ που βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό, και αναμένουμε το τελικό ποσό που θα εκδώσει το νοσοκομείο που την κουράρει και την νοσηλεύει για να αναλάβουμε να καλύψουμε οικονομικά όπως έχουμε δεσμευθεί τα έξοδα όλα. Η εγχείριση δηλαδή που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2013 και πήγε καλά δεν έχει πληρωθεί όπως γράφτηκε ψευδώς! Θα πληρωθεί από την ομοσπονδία όταν τελειώσουν όλες και οι μετεγχειρητικές  διαδικασίες, γιατί ακόμα γίνονται εξετάσεις στο παιδί και ιατρικοί έλεγχοι της κατάστασης του. Τα υπόλοιπα χρήματα που θα παραμείνουν στο λογαριασμό θα εξακολουθήσουν  να  καλύπτουν τα νοσήλια του κοριτσιού στην Ελλάδα. Μόνον τα νοσήλια του παιδιού και τίποτα άλλο" επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Ράμμος.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Α΄ αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, Βασίλειου Καφκά: "Τα όσα αναφέρονται σε ορισμένες ιστοσελίδες ελληνικές, εδώ και λίγα 24ωρα, αλλά και σε μερίδα του ελληνικού τύπου ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επεκταθεί η παραπληροφόρηση, που θεωρούμε ότι  παραπλανήθηκαν εν αγνοία τους  από συκοφαντικό, ψευδές και γεμάτο φαντασιώσεις  «δημοσίευμα» του Γιώργου Λυκομήτρου, σχετικά με το πρόγραμμα και την εκστρατεία  της Ομοσπονδίας Βοστώνης που ξεκίνησε για την κάλυψη των νοσηλίων της μικρής άτυχης  Μυρτώς (Παπαδομιχελάκη) δεν έχουν καμία  -μα καμία- σχέση με την πραγματικότητα και τα γεγονότα. Στερούνται βάσης και είναι όλα ψέματα! Φαντασιώσεις που στερούνται σοβαρότητας. Ανευθυνότητες που υποκρύπτουν δόλο και σκοπιμότητα. Είναι όλα  παραποίηση των γεγονότων και της αλήθειας. Εμείς για όσα διέδωσε και διακίνησε ψευδώς ο κ. Λυκομήτρος, χωρίς να τηρήσει όπως κάνει πάντα χωρίς κανέναν κανόνα δεοντολογίας, αν μπορεί να πει κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε και στον εισαγγελέα".

Θέση στο θέμα πήρε και ο πρόεδρος της Νεολαίας και των Ευζώνων της Βοστώνης, Δημήτρης Παπασλής: "Λυπάμαι  ειλικρινά για όσα γράφτηκαν. Δεν αληθεύει τίποτα. Είναι συκοφαντίες και ψεύδη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο δικηγόρος της κ. Κοτρώτσιου, έστειλε αυτή την επιστολή σε αυτό τον άνθρωπο (σ.σ. τον Λυκομήτρο); Τι τον παρακίνησε; Τι υπάρχει από πίσω; Ποια συμφέροντα μπορεί να παίζονται; Ίσως κάποιοι να νόμιζαν ότι μπορούσαν να βάλουν στο χέρι τα χρήματα, διότι είναι πολλά και οι δωρεές συνεχίζονται… δεν ξέρω. Πάντως αυτό που έγινε μόνο για καλό δεν έγινε. Εμάς οι σχέσεις μας με την κ. Κοτρώτσιου, την μητέρα δηλαδή του παιδιού είναι πολύ καλές. Μιλάμε μαζί της. Την βλέπουμε στο νοσοκομείο όταν επισκεπτόμαστε το παιδί. Αυτό που έγινε είναι ότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας στις 11 Δεκεμβρίου 2013 η μητέρα του κοριτσιού μας ζήτησε να παραβρίσκεται μαζί της και ένας δικηγόρος από  την Βοστώνη ο οποίος στο εξής θα την αντιπροσωπεύει εφόσον θα επιστρέψει στην Ελλάδα. το ΔΣ το δέχτηκε χωρίς κανένα πρόβλημα και ευτυχώς δηλαδή γιατί ίσως επειδή δεν γνωρίζει την νομοθεσία της πολιτείας για του Non profit organization ίσως και να μην καταλάβαινε την διαδικασία που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε όσοι μετέχουμε σε τέτοιους οργανισμούς. Ειλικρινά λυπάμαι  πολύ για αυτό που συνέβη το οποίο απλά δηλητηριάζει μια προσπάθεια. Δηλαδή πήγαμε όλοι εδώ να κάνουμε ένα καλό στο άτυχο κορίτσι και κάποιος για ποιο λόγο αγνοώ και δεν μπορώ να καταλάβω λασπώνει την όλη προσπάθεια μας. Ντροπή να πω; Λίγο είναι. Σεβασμός στο παιδάκι που είναι στο κρεβάτι και κανείς δεν ξέρει αν ποτέ θα σηκωθεί δεν υπάρχει; Όλα δηλαδή για να κάνει ο κ. Λυκομήτρος τι; Λυπάμαι. Αυτό μόνο θέλω να τονίσω".

Πληροφορίες από greekamericannewsagency.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταγγελία - βόμβα: Πού πήγαν τα χρήματα για την 16χρονη Μυρτώ;

SHARE:

24Media Network