Σκρέκας: Όσο είναι ακριβό το φυσικό αέριο θα είναι και το ρεύμα – Ανάγκη λήψης ευρωπαϊκών μέτρων

Σκρέκας: Όσο είναι ακριβό το φυσικό αέριο θα είναι και το ρεύμα – Ανάγκη λήψης ευρωπαϊκών μέτρων
Κωνσταντίνος Σκρέκας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας τόνισε πως η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει άμεσα στοχευμένα κοινά μέτρα για την ενεργειακή κρίση.

Για το κύμα ακρίβειας που πλήττει τον τομέα της ενέργειας, αλλά και για τη επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, έκανε λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σκρέκας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (10/4) τόνισε πως οι τιμές στην ενέργεια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα όσο καιρό διαρκεί το κύμα ακρίβειας.

“Είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί αυτή η ακρίβεια στο 100%, όσο διαρκούν αυτές οι εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων σε διεθνές επίπεδο, θα συνεχίσουμε να έχουμε ακριβό ρεύμα”, είπε ο Υπουργός.

“Το 50% του ρεύματος στην χώρα μας προέρχεται από το φυσικό αέριο. Άρα όσο διατηρείται υψηλά η τιμή του αεριού τόσο θα έχουμε ακριβές τιμές στην ενέργεια”, τόνισε.

Στην συνέχεια, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην επιδότηση στους λογαριασμού ρεύματος για τον μήνα Απρίλιο, δηλώνοντας πως σχεδόν διπλασιάζεται για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

“Από 65 ευρώ διπλασιάζουμε στα 130 την επιδότηση, αλλά δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230, άρα σχεδον τριπλασιάζεται για αυτές τις επιχειρήσεις”.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σχολίασε ακόμη και τον ρόλο της Ευρώπης στις τιμές της ενέργειας, τονίζοντας πως πρέπει να ληφθούν ρυθμιστικά μέτρα.

“Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα