Σοφία Κοκοσαλάκη: Οι σταθμοί της σχεδιάστριας που κατέκτησε τον κόσμο της μόδας

Σοφία Κοκοσαλάκη: Οι σταθμοί της σχεδιάστριας που κατέκτησε τον κόσμο της μόδας
Σοφία Κοκοσαλάκη Facebook

Βραβεύτηκε από το περιοδικό ELLE, ανέλαβε το σχεδιασμό των κουστουμιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αλλά και την ενδυμασία του στόλου της Aegean. Λίγα λόγια για τη διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη.

Η είδηση του θανάτου της Σοφίας Κοκοσαλάκη προκάλεσε σοκ όχι μόνο στον κόσμο της μόδας στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 47 ετών έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Το ταξίδι της στον κόσμο της μόδας ξεκίνησε και επίσημα όταν έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ένα χρόνο αργότερα παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες. Σημαντικό σημείο-σταθμός στην καριέρα της ήταν το 2002 όταν έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, ενώ την ίδια χρονιά ανέλαβε τον σχεδιασμό των κουστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σοφία Κοκοσαλάκη Facebook

Η βαθιά της επιρροή από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό ήταν εμφανής στα ρούχα της, όπως έγραφαν τα διεθνή μέσα.

Μια ακόμα σημαντική αναγνώριση της δουλείας της Κοκοσαλάκη, ήρθε όταν η αεροπορική εταιρεία Aegean την προσκάλεσε να σχεδιάσει την ενδυμασία του στόλου της, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια είχε επικεντρωθεί στο σχεδιασμό κοσμημάτων, όπου για ακόμα μία φορά διακρίθηκε για τις δημιουργίες της.

Παρά το γεγονός ότι η Σοφία Κοκοσαλάκη ζούσε και εργαζόταν στο εξωτερικό, η σχεδιάστρια σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις είχε αποκαλύψει, πως θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ζήσει μόνιμα στην Κρήτη. “Έχω μια φαντασίωση, ότι μετά τα 89 μου θα πάω να ζήσω στην Κρήτη. Όχι πριν, όμως γιατί θέλω να βρίσκομαι στο γίγνεσθαι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα