Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας

22/12/2013 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Φωτογραφία αρχείου PHASMA

Κυριολεκτικά μάχη βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ, κατοίκους που αντιδρούν στην κατασκευή γηπέδου, μαζί με τον νυν δήμαρχο, αλλά και αντιεξουσιαστές

Γύρω στις πέντε διμοιρίες βρίσκονται στην Νέα Φιλαδέλφεια και προσπαθούν να ελέγξουν εντελώς την κατάσταση η οποία δείχνει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με ότι γίνεται γνωστό, υπήρξε συγκέντρωση κατοίκων, με πρωτοβουλία του νυν δημάρχου, κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή.

Την ίδια ώρα όμως υπήρξε και συγκέντρωση - πορεία οπαδών της ΑΕΚ, στις περίπου έξι το απόγευμα στην οδό Δεκελείας.

Παρά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων οι οπαδοί της ΑΕΚ, σύμφωνα με καταγγελίες, κινήθηκαν απειλητικά και επιτέθηκαν σε όσους αντιδρούν στην κατασκευή. Χρησιμοποιήθηκαν, πέτρες, μάρμαρα και ξύλα.

Στη σύγκρουση ενεπλάκη και κόσμος από το αναρχικό - αντιεξουσιαστικό στέκι "Στρούγκα". Οι συγκεκριμένοι δεν θέλουν γήπεδο στην περιοχή. Ήρθαν όμως αντιμέτωποι με ομοϊδεάτες τους οι οποίοι θέλουν να χτιστεί το γήπεδο και ήταν με το μέρος των οργανωμένων οπαδών της ομάδας. Ακούστηκε μάλιστα να λέγεται πως "κι εμείς αναρχικοί είμαστε αλλά πάνω απ όλα η ΑΕΚ".

Στον αντίποδα, κάτοικοι κάνουν λόγο για "έμμισθους χούλιγκαν" οι οποίοι ήρθαν "επί πληρωμή" για να δημιουργήσουν επεισόδια.

Ενώ οι προσπάθειες της ΕΛΑΣ ήταν σε εξέλιξη, ομάδα οπαδών  οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια να χτιστεί γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια επιτέθηκαν στη "Στρούγκα" με μολότοφ και πέτρες.

Πιθανότατα υπάρχουν τραυματισμοί, τουλάχιστον δύο, αλλά η αστυνομία κατόρθωσε να περιορίσει τους ταραξίες, ωστόσο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν καταγγελίες για απαθή στάση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στις επιθέσεις των οπαδών της ΑΕΚ.

SHARE:

24Media Network