Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία για την Ηριάννα

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία για την Ηριάννα

Επεισόδια στο περιθώριο της πορείας διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη δικαστική απόφαση απόρριψης της αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας. Ταραξίες πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων κατά μήκος της Ερμού. Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν οι άνδρες των ΜΑΤ

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης, Μάνος Φραγκιουδάκης

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία «αλληλέγγυων» στην Ηριάννα από το Μοναστηράκι, όπου είχαν προχωρήσει σε κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία μέσω γνωστής ιστοσελίδας αντιεξουσιαστών.

Καθώς η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη, μέσω της Ερμού, λίγο πριν το Σύνταγμα και στη θέα των αστυνομικών των ΜΑΤ, περίπου 100 κουκουλοφόροι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους άρχισαν να ρίχνουν βροχή από πέτρες και φωτοβολίδες εναντίων των διμοιριών των ΜΑΤ, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Η πορεία κινήθηκε προς τα πίσω και πάλι με κατεύθυνση την Πλατεία Μοναστηρακίου και κατά μήκος του εμπορικού πεζόδρομου της Ερμού, οι ανεγκέφαλοι ξεσπάθωσε σε αρκετές βιτρίνες καταστημάτων…

Η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

 

Νωρίτερα το απόγευμα, περισσότερα από 150 άτομα που βρίσκονταν στο Εφετείο αναμένοντας την απόφαση για την αίτηση αναστολής και αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάννας αντέδρασαν με διαμαρτυρίες αμέσως μετά την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου που ακολούθησε της εισαγγελικής εισήγησης.

Οι αλληλέγγυοι έβαλαν φωτιά σε κάδους και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για αποφυλάκιση της κοπέλας που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, με αποδεικτικό στοιχείο ένα ελλιπές δείγμα DNA.

Οι νεαροί ήταν περικυκλωμένοι από τις διμοιρίες που περιφρουρούν από νωρίς τον χώρο καθώς υπήρχε κάλεσμα για συγκέντρωση από τις 9 το πρωί. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία, εισήλθαν στην οδό Ιπποκράτους όπου επίσης άναψαν φωτιές σε κάδους και στην συμβολή της με την οδό Καλλιδρομίου στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων πέταξαν βροχή από πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα