Η Σταμάτη συνεχίζει τον πόλεμο κατά Πολάκη για το "φτωχό νυμφίδιο"

Ο Παύλος Πολάκης και η Βίκυ Σταμάτη.
Ο Παύλος Πολάκης και η Βίκυ Σταμάτη. EUROKINISSI

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία ο Παύλος Πολάκης πρέπει να της καταβάλει 2.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης βάσει της οποίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Παύλος Πολάκης, καλείται να καταβάλει 2.000 για ηθική βλάβη στη Βίκυ Σταμάτη, κατέθεσε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

"Η κυρία Σταμάτη παρά την πρωτόδικη δικαίωση της από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, πρόκειται να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα της ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, ώστε να απαλειφθούν από την πρωτόδικη απόφαση οι επικίνδυνες για το γυναικείο φύλο παραδοχές περί δήθεν συνυπαιτιότητάς της στην αήθη επίθεση με ακραία φυλετικά κριτήρια που εξαπέλυσε εναντίον της ο πρώην Υπουργός Υγείας επιδιώκοντας την αναδημοσίευση της ενώπιον των 50.000 ακολούθων της σελίδας του στο μέσο κοινωνικής δικτύωση «Facebook», καθώς και την διαπόμπευσή της ενώπιον του συνόλου του ελληνικού Τύπου.

ADVERTISING

Οι υβριστικές σεξιστικές εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δημοσίως σε βάρος μίας γυναίκας και μητέρας θα πρέπει να τύχουν της απερίφραστης και βαρύτατης καταδίκης από την Δικαιοσύνη μίας Ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τα δικαιώματα και την αξία των γυναικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις" αναφέρει η δικηγορική εταιρεία. 

Η πρωτόδικη απόφαση


Με την υπ’ αριθμ. 2327/2019 απόφαση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας επέβαλε την επίμαχη αποζημίωση για την υβριστική ανάρτηση του Π. Πολάκη μέσω Facebook.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το νομικό γραφείο του Ν. Αγαπηνού, «η απόφαση δικαίωσε ηθικά απολύτως την κυρία Σταμάτη, αναγνωρίζοντας ότι «προέκυψε σαφώς σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με την δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικό. Αναγνωρίστηκε μάλιστα η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της».»

Παράλληλα, αναφέρει ότι η απόφαση «έλυσε και το φλέγον νομικό ζήτημα, εάν χρειάζεται ο προσβληθείς από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα να επιδίδει κατά πρώτον εξώδικο στον εναγόμενο ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην όπως επιβάλλεται στον έντυπο τύπο και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει ανάλογη εφαρμογή η ανωτέρω δικονομική πρόβλεψη όταν η προσβολή τελείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «facebook» καθότι ο σκοπός των αναρτήσεων του χρήστη δεν συνάδει με τον σκοπό των ενημερωτικών δημοσιεύσεων στον έντυπο τύπο και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές».

Η αγωγή που είχε καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη ζητώντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αφορούσε σε ανάρτηση του Π. Πολάκη στον προσωπικό του λογαριασμό, όπου αναφερόταν: «Είδα τη φωτογραφία με το προτεταμένο μεσαίο δάχτυλο της (κυρίας) Σταμάτη και μου ‘ρθε στο μυαλό η εξής λεζάντα: "Όταν το φτωχό νυμφίδιο αφού γίνει νεόπλουτο τσουλί ,τα χάνει όλα και (ξανά)μπαίνει φυλακή ,χαιρετάει όπως έμαθε να φέρεται προς το "λαουτζίκο" όταν όταν στο δεύτερο κλεψιμαίικο στάδιο της ασήμαντης και άχρηστης ύπαρξης της"».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παύλος Πολάκης, Βίκυ Σταμάτη
SHARE:

24Media Network