Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Καλόλιμνου

Πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν σήμερα δύο πλοία με 3.875 μετανάστες, την ώρα που οι αρχές ανακοίνωσαν την παύση των ερευνών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μεταναστών στη περιοχή της Κώ και της Καλόλιμνου

Από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής περισυλλέγησαν σώοι και οδηγήθηκαν στα τουρκικά παράλια, οι επτά μετανάστες, (μία γυναίκα και έξι άνδρες) που επέβαιναν σε σκάφος με κατεύθυνση την Κω, το οποίο ανετράπη την περασμένη Παρασκευή κοντά στα τουρκικά παράλια.

Στο σκάφος επέβαινε ακόμα ένας μετανάστης ο οποίος περισυλλέγη σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Καλόλιμνου, από Έλληνα ψαρά με το αλιευτικό του σκάφος.

Έτσι οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που πραγματοποιούσαν τρία πλωτά του λιμενικού σταμάτησαν.

Στο μεταξύ στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν σήμερα από τη Μυτιλήνη το καταμαράν «tera jet» και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star patmos» μεταφέροντας συνολικά 3.875 μετανάστες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network