Σταθερά στην 5η θέση η Ελλάδα στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Βρετανών

Σταθερά στην 5η θέση η Ελλάδα στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Βρετανών
Μια τουρίστρια με μάσκα στην Αθήνα Getty Images

Η Ισπανία αναμένεται να είναι και πάλι πρώτη σε κρατήσεις, ενώ Καναδάς και Τουρκία κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα.

Τη λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς που σκοπεύουν να επισκεφτούν οι Βρετανοί φέτος, ανακοίνωσε η Ένωση των Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων – ABTA, αμέσως μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την κυβέρνηση της χώρας. Όπως δείχνει η έρευνα οι ταξιδιώτες λαχταρούν να συνδυάσουν μακρινά ταξίδια αλλά και τους αγαπημένους τους προορισμούς που είναι πιο κοντά στη χώρα τους.

Η Ελλάδα, όπως και πέρυσι, παραμένει σταθερά στην 5η θέση των προτιμήσεων των βρετανών τουριστών, όμως με μειωμένο ποσοστό σε σχέση με πέρυσι. Το νούμερο ένα στη λίστα επιθυμιών για ταξίδια είναι η Ισπανία, με το 29,3% των ερωτηθέντων να λέει ότι σκοπεύει να επισκεφθεί τη χώρα το 2022. Πλούσια σε ήλιο, θάλασσα και παραλίες, η Ισπανία είναι εδώ και καιρό ο αγαπημένος προορισμός διακοπών του Ηνωμένου Βασιλείου και συνήθως προσελκύει πάνω από 18 εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Στη δεύτερη θέση – και στην κορυφή της λίστας με τους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων – βρίσκονται οι ΗΠΑ, οι οποίες άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους στους βρετανούς τουρίστες τον Νοέμβριο του 2021. Σχεδόν 1 στους 5 (18,1%) σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εκεί φέτος, με τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα να είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών.

Δύο ακόμη προορισμοί μεγάλων αποστάσεων που αύξησαν τη δημοτικότητα τους είναι η Αυστραλία (5,1%) και ο Καναδάς (4,5%), και οι δύο ανέβηκαν δύο θέσεις από πέρυσι και βρέθηκαν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα. Οι κλασικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί της Γαλλίας (17,8%), της Ιταλίας (16,4%) και της Ελλάδας (10,1% από 14% το 2019) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ενώ η Πορτογαλία (8,7%) και η Γερμανία (8,2%) παραμένουν στην έκτη και έβδομη θέση, η Τουρκία (4,0%) ανέβηκε δύο θέσεις και βρέθηκε στη δεκάδα, κερδίζοντας σημαντικό έδαφος πλέον στη Βρετανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΒΤΑ, αυτή η αυξημένη δημοτικότητα της Τουρκίας θα μπορούσε να οφείλεται στην εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής που προσφέρει αυτή τη στιγμή στους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει σημαντικά έναντι της Βρετανικής λίρας.

Οι 10 Κορυφαίοι Προορισμοί

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί στο εξωτερικό στους οποίους σκοπεύουν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί το 2022 (και η αλλαγή στην κατάταξή τους σε σύγκριση με πέρυσι) είναι:

  1. Ισπανία (29,3%) =
  2. ΗΠΑ (18,1%) +1
  3. Γαλλία (17,8%) -1
  4. Ιταλία (16,4%) =
  5. Ελλάδα (10,1%) =
  6. Πορτογαλία (8,7%) =
  7. Γερμανία (8,2%) =
  8. Αυστραλία (5,1%) +2
  9. Καναδάς (4,5%) +2
  10. Τουρκία (4,0%) +2

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα