Στάθης Άνθης: Τραγικός επίλογος, ταυτοποιήθηκε η σορός του

Στάθης Άνθης: Τραγικός επίλογος, ταυτοποιήθηκε η σορός του

Ένα μήνα μετά δόθηκε η απάντηση που απεύχονταν οι συγγενείς του άτυχου Έλληνα σερβιτόρου στην Αγγλία.

Η σορός που βρέθηκε στη νότια Ακτή του Ντέβον στο Μπίγκμπερι, ανήκει τελικά στον 33χρονο Στάθη Άνθη.

Οι βρετανικές Αρχές ταυτοποίησαν τη σορό από το δείγμα DNA, που έδωσε ο αδελφός του Δημήτρης, αλλά και από την οδοντοστοιχία.

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, η σορός που ήταν σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκε στις 13 Απριλίου στα βράχια πίσω από το ξενοδοχείο, όπου εργαζόταν ο Άνθης.

Τα ίχνη του χάθηκαν τη Δευτέρα 8 Μαρτίου όταν ξημερώματα βγήκε από το παράθυρο του δωματίου του. Την εικόνα αυτή έδωσε η συγκάτοικος και συνάδελφός του.

Απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

“Τελικά με την ανακοίνωση από τις αστυνομικές Αρχές για την ταυτοποίηση του DNA, βεβαιώνεται ότι η σορός που έχει βρεθεί ανήκει στον Στάθη Άνθη, τον Έλληνα που τρεις μήνες περίπου κάτω από περίεργες συνθήκες είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου δούλευε”, είπε ο Σταύρος Γεωργίου, δικηγόρος της οικογένειας Άνθη, μιλώντας στο MEGA.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρξε μια πλούσια επικοινωνία με τις βρετανικές Αρχές, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του, ο κ. Γεωργίου απάντησε: “Εμείς έχουμε δύο θέματα στα οποία έχουμε επιμείνει. Πρώτον, ήταν ότι δεν υπήρχε θέμα αυτοκτονίας και θα θεωρούσαμε δολοφονία αυτό που έγινε εάν ταυτοποιείτο η σορός, πράγμα το οποίο για μας επανέρχεται. Έχουμε προαναγγείλει ότι άσχετα με τις έρευνες των αγγλικών Αρχών, έχουμε ζητήσει να μπορέσει να εξασφαλιστεί και στην Ελλάδα η επανάληψη της νεκροτομίας – νεκροτομής και των εξετάσεων”.

Τι έλεγε ο Στάθης πριν εξαφανιστει

Πριν εξαφανιστεί ο 33χρονος έστειλε ένα ηχητικό ντοκουμέντο σ’ έναν φίλο του, που η εκπομπή Τούνελ έφερε στο φως. Μιλούσε για ένα περιστατικό που συνέβη στον εργασιακό του χώρο με κάποιον άλλον εργαζόμενο.

«Ο αλλήθωρος από πάνω αποφάσισε να βάλει μία κρυφή κάμερα επειδή κάποιοι άφηναν βρώμικο το χώρο και έκλεβαν φαγητά. Εγώ νευρίασα γιατί αυτό ήταν παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Είπα ότι πρέπει να προβώ σε μηνύσεις και να μιλήσω με την εταιρία. Δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν αισθάνομαι ασφαλής…

Σημαντική είναι η μαρτυρία ενός φίλου του, που τον είχε φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο πριν χαθεί στο Plymouth. Σύμφωνα με την κατάθεσή του στις Αρχές, ο Στάθης δεν ήθελε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο επειδή κάτι φοβόταν.

Η εκπομπή απευθύνθηκε στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, και έλαβε την εξής απάντηση μέσω email:

Το χρονικό της εξαφάνισης

Σύμφωνα με μαρτυρίες της συγκάτοικου του Άνθη, κατάλαβε ότι ο Στάθης βγήκε από το παράθυρο του δωματίου γύρω στις 05:20 τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου. Άκουσε το θόρυβο από τα καρότσια που υπήρχαν έξω στο στενό δρομάκι και υπέθεσε ότι έφυγε προς την αριστερή πλευρά του συγκροτήματος, που οδηγούσε με χαμηλή παλίρροια στο απέναντι χωριό. Κανείς δεν κινήθηκε έγκαιρα για να ερευνήσει τους γύρω χώρους του νησιού. Η εξαφάνισή του από τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Μαρτίου έγινε αντιληπτή πέντε ημέρες μετά, οπότε και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Σε σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή, η ψυχολόγος του Ναταλί Βέλτση, μίλησε για τις δικές της ενέργειες προς την συγκάτοικο και τις βρετανικές Αρχές.

«Την παρότρυνα να ενημερώσει τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου γιατί ο Στάθης δε θα έφευγε αφήνοντας τα προσωπικά του αντικείμενα στο δωμάτιό του και χωρίς να με ενημερώσει. Η ίδια η συγκάτοικος έδειχνε χαλαρή και δεν ανησυχούσε.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα