Στην ανακρίτρια ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία Οδό

Στην ανακρίτρια ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία Οδό
ΒΕΡΟΙΑ - ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΝΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 4 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΚΟΜΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MotionTeam

Απολογείται ο οδηγός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή

Στην ανακρίτρια Βέροιας απολογείται, σήμερα, ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, που την περασμένη Κυριακή σκόρπισε τον θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους στη σφοδρότατη καραμπόλα της Εγνατίας Οδού.

Ο Ρουμάνος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Στην απολογία του αναμένεται να επαναλάβει τον ισχυρισμό του περί προβλημάτων στο σύστημα πέδησης της νταλίκας καθώς αυτή κατηφόριζε από τον Πολύμυλο προς τη Βέροια, όπου, κοντά στον ομώνυμο κόμβο, το βαρύ όχημα προσέκρουσε πάνω σε δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω έργων που ήταν σε εξέλιξη στο σημείο.

Την παραπάνω θέση φέρεται ότι επιβεβαίωσε ο 46χρονος συνοδηγός της μοιραίας νταλίκας, ο οποίος εμφανίστηκε στην Αστυνομία σχεδόν δύο 24ωρα μετά τη φονική καραμπόλα, περιπλανώμενος έως τότε στην ύπαιθρο.

Ήδη, για την υπόθεση απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα.

Φέρεται, δε, να απολογήθηκε ότι δεν ήταν ευθύνη της αναδόχου η σήμανση για τη διακοπή της κυκλοφορίας, αλλά μόνο η σήμανση των έργων που εκτελούνταν, ενώ υποστήριξε πως δεν είδε τίποτα από το τροχαίο, γιατί βρισκόταν σε απόσταση 3 έως 4 χιλιομέτρων μακριά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα