Στο αρχείο η δικογραφία για τη στάση των ΜΜΕ την περίοδο του δημοψηφίσματος

Στο αρχείο η δικογραφία για τη στάση των ΜΜΕ την περίοδο του δημοψηφίσματος
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Με την αιτιολογία του κινδύνου "παρέμβασης" στην ανεξάρτητη λειτουργία του Τύπου, ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο

Στο αρχείο οδηγείται η δικογραφία για τις καταγγελίες που αφορούσαν τη στάση τηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων ενημέρωσης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα.

Ο εισαγγελέας Κ. Δεληδήμος, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο το ενδεχόμενο διάπραξης αδικήματος όπως αυτό που αφορά "παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας", κρίνει πως ο φάκελος πρέπει να αρχειοθετηθεί, καθώς οποιαδήποτε άλλη ποινική ενέργεια θα συνιστούσε παρέμβαση στην ανεξάρτητη λειτουργία του Τύπου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέτασε μάρτυρες και αξιολόγησε το υλικό της δικογραφίας και κρίνει τελικά πως «οποιαδήποτε παρέμβαση στην ενημέρωση θα συνιστούσε παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος (περί προσωπικής ελευθερίας και ελευθερίας του Τύπου, κ.λπ.) καθώς και του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ».

Η δικογραφία διαβιβάζεται στο Εφετείο, όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών θα αποφανθεί αν θα συναινέσει στη γνώμη του συναδέλφου του, και θα κρίνει αν τελικώς η υπόθεση πρέπει ή όχι να τεθεί στο αρχείο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα
SHARE:

24Media Network