Στο αρχείο η υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη

Στο αρχείο η υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη
Ο Σήφης Βαλυράκης INTIME NEWS

Ο εισαγγελέας Χαλκίδας στέλνει στο αρχείο την υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ενώ η οικογένεια αναμένεται να προχωρήσει σε νέες νομικές ενέργειες.

Στο αρχειο βάζει ο εισαγγελέας Χαλκίδας την υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, ωστόσο δεν αποκλείεται η οικογένεια του αείμνηστου βουλευτή να προσφύγει κατά της εισαγγελικής διάταξης.

Η σύζυγός του Μίνα Βαλυράκη με δήλωσή της χαρακτηρίζει προσβολή για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

“Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό! αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

“Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθιά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του αγωνιστή της δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος για την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς.Ωστόσο η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή. Αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ο εισαγγελέας εφετών στον οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία”.

Το χρονικό

Ο 79χρονος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κι εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, είχε εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιανουαρίου. Από το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου αγνοείτο με αποτέλεσμα η σύζυγός του να ενημερώσει την Αστυνομία και το Λιμενικό, που έστησαν γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Στη διάρκεια των ερευνών είχε βρεθεί το σκάφος του και το Λιμενικό αναζητούσε τον 78χρονο πρώην υπουργό, ο οποίος είχε πάει βόλτα στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια στον Ευβοϊκό και συγκεκριμένα στο Ασπρονήσι.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο κ. Βαλυράκης αναχώρησε στις 14.00 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (σ.σ.: Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του. Στις έρευνες του εντοπισμού του συμμετείχαν η Αστυνομία, το Λιμενικό με την ομάδα ΜΙΑ, ενώ λίγο μετά τις 19:00 σηκώθηκε κι ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού για να συνδράμει τις έρευνες. Τελικά, λίγο πριν από τις 21:00 της Κυριακής έγινε γνωστό ότι ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή.

Το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη όπως βρέθηκε προσαραγμένο σε νησίδα zarpanews.gr

 

Η οικογένειά του έκανε λόγο για ανθρωποκτονία ενώ υπήρξαν μαρτυρίες για παρενόχληση του σκάφους του εκλιπόντος από επαγγελματικά αλιευτικά. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από θανατηφόρες κακώσεις στο λαιμό και το κεφάλι, οι οποίες προήλθαν από κάποιο όργανο, το οποίο θα μπορούσε να είναι και η προπέλα του σκάφους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα