Στο εδώλιο η Πισπιρίγκου: Αίτημα αναβολής από την πλευρά της υπεράσπισης – Απορρίφθηκε από το δικαστήριο

Στο εδώλιο η Πισπιρίγκου: Αίτημα αναβολής από την πλευρά της υπεράσπισης – Απορρίφθηκε από το δικαστήριο
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο δικαστήριο ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Αίτημα αναβολής για τον Απρίλιο, για "επαγγελματικά και προσωπικά κωλύματα" κατέθεσε η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η εξήγηση του δικαστηρίου που το απέρριψε.

Στην απόρριψη του αιτήματος αναβολής της πλευράς Πισπιρίγκου προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με την έναρξη της δίκης για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος, τα κωλύματα θεραπεύονται και με τη διακοπή της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, εξηγώντας το σκεπτικό της έδρας, η πρόεδρος ανέφερε ότι «τα κωλύματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με διακοπή, πρώτιστο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της δικαιοσύνης.

Η κατηγορούμενη πρέπει να δικαστεί, χωρίς να πρέπει να παραμένει στη φυλακή επειδή δεν λήγει άμεσα το 18μηνο. Είναι σεβαστά τα προβλήματα υγείας και τα άλλα κωλύματα, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν με διακοπή».

Νωρίτερα, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου και με την κατηγορούμενη να είναι παρούσα, ο Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι έχει επαγγελματικά και προσωπικά κωλύματα, ζητώντας η υπόθεση να αναβληθεί για την ερχόμενο Απρίλιο με ρητή δικάσιμο.

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή. Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κα κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.», υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας στο δικαστήριο προσθέτοντας:

«Τριάντα πέντε Μικτά Ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο».

Αυτή την ώρα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως και στη συνέχεια η απόφαση του Δικαστηρίου. Η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας δεν αντίλεξε στο αίτημα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού”, αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, στις 11 Απριλίου 2021. Τότε το παιδί, που είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, χωρίς καμία παθολογική ένδειξη είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία, σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής της κατηγορούμενης, ήταν αποτέλεσμα χορήγησης ισχυρής τοξικής ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης, συμβάν που αντιμετωπίστηκε μετά από τεράστια προσπάθεια των γιατρών. Η Τζωρτζίνα επέζησε εκείνη την φορά, όμως είχε υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την δικογραφία, “να μεταβληθεί από ένα υγιέστατο κοριτσάκι σε ένα ολοκληρωτικά ανάπηρο άτομο και “βάρος” πλέον για την καθημερινότητα και την εξέλιξη της ζωής της κατηγορουμένης, ιδίως μετά την ουσιαστική απομάκρυνση του πατέρα του, από αυτήν”.

Η Τζωρτζίνα παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, βίωσε δυσβάστακτα, τραυματικά γεγονότα με τις απώλειες των δύο μικρότερων αδελφών της που “πήγαν στον ουρανό”: πρώτη η 3,5 ετών Μαλένα τον Απρίλιο του 2019 στο Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” και μετά η μόλις έξι μηνών Ίριδα τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας. Το μωρό κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα και φαίνεται να εξέπνευσε από ασφυκτικό θάνατο. Η 34χρονη είναι κατηγορούμενη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών και εκκρεμεί η απολογία της.

“Μία άκαρδη εξόντωση-Ένα παιδί “προγραμμένο” που ταλαιπωρήθηκε πολύ”

Για τις δικαστικές αρχές ο θάνατος της “Γεωργίας Δασκαλάκη σε ηλικία 8 ετών και 3 μηνών” ,πρώτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα , χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πλέον “επαχθή εγκλήματα” με “ιδιαίτερα χαρακτηριστικά” με δράστη μία μητέρα “ψυχρή” και “άστοργη”. Η 34χρονη ,κατά την εκτίμηση των δικαστών ,απορροφημένη από την προσπάθεια συνεχούς “διεκδίκησης” του ,πλέον εν διαστάσει ,συζύγου ,με τον οποίο είχαν μία ταραχώδη σχέση με “αναχωρήσεις και επιστροφές”, όταν απορρίφθηκε ερωτικά από αυτόν, προχώρησε στην επιχείρηση εκδίκησής του, “δια της θανάτωσης” του παιδιού. Αποφάσισε να εξοντώσει και το αγαπημένο παιδί του συζύγου της, όταν είδε πως εκείνος επέστρεψε στο σπίτι χωρίς όμως να τερματίσει μία σχέση που είχε στο μεταξύ συνάψει με μία άλλη γυναίκα.

Μία “άκαρδη εξόντωση” αναφέρεται στην δικογραφία

Σήμερα ο πατέρας της Τζωρτζίνας είναι πια απέναντι από την Ρούλα Πισπιρίγκου , καθώς έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή).

Σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής της 34χρονης, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2022, βασικός άξονας του δόλιου σχεδίου που εξύφανε η κατηγορούμενη για την εξόντωση του πρώτου της παιδιού, ήταν το να επέλθει ο θάνατος εντός Νοσοκομείου, ώστε να μην υποψιαστεί κανείς την μητρική παρέμβαση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών αρχών η πρωτότοκη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη, ένα υγιές χαρούμενο και κοινωνικό παιδί , κατέληξε μετά από ενέργειες της μητέρας του. Κατά τον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη που εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπέμψει την Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη, η 34χρονη πριν πετύχει τον στόχο της , ταλαιπώρησε την Τζωρτζίνα με μία βασανιστική για το παιδί “διαδρομή προς τον θάνατο” . Συνεχείς εισαγωγές σε νοσηλευτικά ιδρύματα “χωρίς υπαρκτά προβλήματα υγείας επικαλούμενη ψευδή ιατρικά δεδομένα” αλλά και “επιθετική επιμονή της παράτασης της νοσηλείας του παιδιού” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Εισαγγελέας.

Σκοπός της Πισπιρίγκου, κατά τον Εισαγγελέα, ήταν να εμφανιστεί ως μία στοργική μητέρα απομακρύνοντας από πάνω της κάθε υποψία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, το μόνο εν ζωή παιδί της οικογένειας, “ήταν προγραμμένο” . Το κοριτσάκι “δεν μπορούσε να προστατεύσει επιτυχώς τον εαυτό της από επίθεση της ίδιας της μητέρας της. Πολύ δε περισσότερο κατά την τελική σε βάρος της προσβολή μετά την αναπηρία της, στην οποία την καταδίκασε η κατηγορουμένη..”επισημαίνεται στην δικογραφία, η οποία αναφέρεται σε “άκαρδη εξόντωση” του παιδιού .

Πλην των επιστημονικών δεδομένων, τα οποία αμφισβητεί η 34χρονη, και των μαρτυριών που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, οι δικαστές που παρέπεμψαν σε δίκη την Ρούλα Πισπιρίγκου, δίνουν μεγάλη έμφαση στην προσωπικότητα της κατηγορουμένης, καθώς θεωρούν ότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ανακύπτει και το κίνητρο των πράξεων της, αλλά και η διαχείριση των συνεπειών τους. “Φαίνεται να υπάρχει μία εξιδανίκευση του θανάτου, που καταργεί για πάντα την ιδέα ότι ο άλλος, είναι άλλος. Και έτσι δεν μπαίνει στο πένθος και τον πόνο” αναφέρει η ειδική επιστήμονας που ως πραγματογνώμονας συνάντησε δύο φορές στις φυλακές ,την 34χρονη.

Την κρίνουν δε, άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο με “θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή”.

Η ίδια η κατηγορουμένη αρνείται όσα της αποδίδονται , ισχυριζόμενη πως οι γιατροί και όχι η ίδια, χορήγησαν κεταμίνη στην πρωτότοκη κόρη της “Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία” ανέφερε στην απολογία της στην Ανακρίτρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα