Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα – Τρεις νεκροί, αγνοούμενοι και εικόνες βιβλικής καταστροφής

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα – Τρεις νεκροί, αγνοούμενοι και εικόνες βιβλικής καταστροφής
Καταστροφές στο Βόλο από την κακοκαιρία Daniel ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Δραματική κατάσταση σε αρκετές περιοχές από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για δεύτερο κύμα τις επόμενες ώρες και τον απολογισμό των θυμάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα να αυξάνεται. Μπαράζ εκκενώσεων.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής έρχονται από αρκετές περιοχές της χώρας, όπου η κακοκαιρία Daniel σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της και συνεχίζει να επελαύνει, αφήνοντας πίσω της τρεις ανθρώπους νεκρούς, ενώ την ίδια στιγμή οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές.

Ένας 82χρονος από την Καρδίτσα είναι το τελευταίο θύμα της κακοκαιρίας, τη σορό του οποίου εντόπισε στην περιοχή Ελληνόπυργος κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, που επιχειρούσε στο σημείο με 8 πυροσβέστες και 3 οχήματα.

Νωρίτερα, στην περιοχή Πάλτση Μαγνησίας ανασύρθηκε νεκρή μία 87χρονη γυναίκα. Σημειώνεται πως ο πρώτος νεκρός από την κακοκαιρία ήταν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο.

Από την κακοκαιρία αγνοούνται συνολικά τρία άτομα: ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Δομοκού και ένας 70χρονος στην Πάλτση Μαγνησίας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώτος κατευθύνθηκε με το τρακτέρ του προς τις κτηνοτροφικές του εγκαταστάσεις για να φροντίσει τα ζώα του. Από τότε κανείς δεν γνωρίζει κάτι, ενώ οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, αλλά και κατοίκων του χωριού του να τον βρουν απέβησαν άκαρπες.

Επίσης, ένας βοσκός αγνοείται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Λεύκης Λάρισας (Δήμος Κιλελέρ). Σύμφωνα με πληροφορίες, διέμενε σε τροχόσπιτο, το οποίο καλύφθηκε από τα νερά.

Την ίδια στιγμή, παραμένει δραματική η κατάσταση σε Πήλιο, Βόλο και Σκιάθο, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να “σαρώνουν” και περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Όλοι οι δήμοι Μαγνησίας,Τρικάλων, Καρδίτσας, Σποράδων και άλλοι τρεις δήμοι στη Λάρισα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel δεν γλίτωσε ούτε η Αττική, καθώς η ισχυρή βροχή που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα το μεσημέρι της Τετάρτης προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, μετέτρεψε δρόμους σε ποτάμια, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές.

Από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε μάλιστα έκλεισαν σταθμοί το Μετρό και του Ηλεκτρικού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ

Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης και αφού στην Αθήνα οι άνθρωποι παρασέρνονταν από τα ορμητικά νερά σε κεντρικές λεωφόρους της πόλης, ήχησε στα κινητά τηλέφωνα μήνυμα από το 112, με την Πολιτική Προστασία να μας ενημερώνει για το ότι βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καλώντας μας παράλληλα να περιορίσουμε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: “Σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Αττικής. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/kataigides”.

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης διεκόπη η κυκλοφορία σε δρόμους της Αττικής λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Συγκεκριμένα:

Στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα.

Στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στη λεοφώρο Ποσειδώνος από το ύψος της Λ. Αλίμου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Αθήνας – Εικόνες καταστροφής

Εκκενώσεις στον Αλμυρό Βόλου

Μήνυμα του 112 εστάλη και σε όσους βρίσκονται σε εργατικές κατοικίες στην Αγία Βαρβάρα Αλμυρού, προκειμένου να απομακρυνθούν προς το Δημαρχείο Αλμυρού.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε στις εργατικές κατοικίες Αγίας Βαρβάρας Αλμυρού απομακρυνθείτε προς το Δημαρχείο Αλμυρού λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

Μήνυμα 112 λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην Καρδίτσα

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της πόλης της Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους λόγω πλημμυρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε στην πόλη της Καρδίτσας απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

Παρόμοιο μήνυμα έλαβαν οι κάτοικοι του οικισμού Γ. Καραϊσκάκη και της περιφερειακής Μουζακίου – Άρτας, με το 112 να τους καλεί να απομακρυνθύν προς το κέντρο Μουζακίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Μάλιστα, νωρίτερα, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην Καρδίτσα και στα Φάρσαλα, εκδόθηκαν δύο διαφορετικά μηνύματα από το 112, για απαγόρευση κυκλοφορίας στις ανωτέρω περιοχές.

Με εντολή της Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων επίσης στο Δήμο Δομοκού Φθιώτιδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ακόμη, το 112 καλούσε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σοφιάδα και Πετρίλια να αποκακρυνθούν προς Νέο_Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Πλημμύρες στο δρόμο πρός Σοφιάδα του δήμου Δομοκού Eurokinissi

Το 112 κάλεσε ακόμη τους κατοίκους σε Μέθανα Τροιζήνα να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Σε “κόκκινο συναγερμό” η Λαμία – Φουσκώνει ο Σπερχειός

Πολιορκημένη από όλα τα σημεία της βρίσκεται η πόλη της Λαμίας, καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και πλέον ακόμη και οι πλατείες της έχουν μετατραπεί σε λίμνες, από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης, με απόφαση της ΑΔ Φθιώτιδας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία κάθε αυτοκινήτου μέσα στο δήμο της Λαμίας καθώς πλέον οι μετακινήσεις είναι αδιέξοδες, ενώ αποσταλεί και σχετικό μήνυμα από το 112

Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν σε χωριά δυτικά της Λαμίας, καθώς οι χείμαρροι μετέφεραν τεράστιους όγκους από φερτά υλικά μέσα στον κάμπο καταστρέφοντας καλλιέργειες.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους και ο Σπερχειός ποταμός , ο οποός φούσκωσε επικίνδυνα και εδώ και μερικές ώρες κάτοικοι και επιχειρήσεις που βρίσκονται στη νότια πλευρά της πόλης, εκεί όπου πλημμυρίζει όταν ο Σπερχειός φεύγει από τις όχθες του, έχουν απομακρυνθεί μεταφέροντας είτε τα ζώα είτε τις περιουσίες τους σε ασφαλές μέρος

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα