Στο ΣτΕ οι περικοπές στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων

Εξωτερική άποψη από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας
Εξωτερική άποψη από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας EUROKINISSI

Η υπόθεση θα απασχολήσει την Ολομέλεια του ΣτΕ την Παρασκευή. Πρόκειται για ζήτημα που απασχολεί το σύνολο του δημοσίου τομέα.

Οι περικοπές του δώρου Χριστουγέννων των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να απασχολήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας την ερχόμενη Παρασκευή.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού απασχολεί το σύνολο του δημόσιου τομέα και οποιαδήποτε απόφαση ενδέχεται να επηρεάσει μέχρι καο τον κρατικό προϋπολογισμό. Η υπόθεση θα συζητηθεί από την Ολομελεια του ανώτατου δικαστηρίου, ενώπιον της οποίας έχει παραπεμφθεί το θέμα ύστερα από σχετική κρίση του ΣΤ΄ Τμήματος.

ADVERTISING

Το τελευταίο είχε αποφανθεί πως οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΜΠΙΔ, κ.λπ. είναι αντισυνταγματικές. Σύμφωνα με το σκεπτικό των εν λόγω αποφάσεων, οι περικοπές που έγιναν με το νόμο 4093/2012 από 1.1.2013, αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και τις απορρέουσες από αυτά αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα την Ολομέλεια του ΣτΕ θα απασχολήσουν και η παύση του Μουφτή στην Ξάνθη, η αλλαγή διοίκησης στο Ίδρυμα Ευαγγελίστρια της Τήνου και η νομιμότητα της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων της Αθήνας τον Νοέμβριο του 2017 που ανέστειλε την αποχή τους.

SHARE:

24Media Network