Στον πυθμένα της εμπιστοσύνης του κοινού τα ελληνικά Media

Νοτιοκορεάτης παρακολουθεί την είδηση της συνάντηση του Κιμ Γιονγκ ουν με τον Μουν τζε-Ιν
Νοτιοκορεάτης παρακολουθεί την είδηση της συνάντηση του Κιμ Γιονγκ ουν με τον Μουν τζε-Ιν AP

Στην τελευταία θέση της εμπιστοσύνης που απολαμβάνουν από το κοινό τους βρίσκονται τα ελληνικά Μέσα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Ερευνών Pew.

Η έρευνα του Κέντρου Pew, την οποία ο έλληνας γραφίστας Jo Di, οπτικοποίησε την Κυριακή που μας πέρασε και είχε δημοσιευθεί ήδη από τον Ιανουάριο, θέτει σοβαρά ζητήματα ως προς την κάλυψη των ειδήσεων από τα Μέσα παγκοσμίως, και ειδικά για την χώρα μας στην οποία η εμπιστοσύνη προς τα ΜΜΕ βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Στον πυθμένα της εμπιστοσύνης του κοινού τα ελληνικά Media
JODI.GRAPHICS

Μόνο το 18% των Ελλήνων, θεωρεί ότιτα πολιτικά ζητήματα μεταφέρονται με δίκαιο τρόπο. Το 25%(μόνο ένας στους 4) συμφωνεί με τον τρόπο που καλύπτονται θέματα που αφορούν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ έγκυρες θεωρεί τις ειδήσεις που λαμβάνει μόνο το 22%.  Σε ό,τι αφορά την κάλυψη μεγάλων ειδησεογραφικών γεγονότων, αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 42%, με 4 στους 10 Έλληνες να θεωρούν ότι τα γεγονότα αυτά καλύπτονται επαρκώς.

 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τανζανία, όπου η εμπιστοσύνη του κοινού προς τα Μέσα ξεπερνά το 80%, φτάνοντας μέχρι το 92% για τα μεγάλα γεγονότα.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται χαμηλά, με την εμπιστοσύνη να κυμάινεται από 47% έως 61% ανάλογα με το θέμα της κάλυψης. Στην τελευταία πεντάδα της κατάταξης, πάνω από την Ελλάδα βρίσκοναι Πλωνία, Χιλή, Κολομβία και Νότια Κορέα.

SHARE:

24Media Network