Συγκέντρωση κατά της λιτότητας, στο Σύνταγμα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Με κεντρικό σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Kάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απηύθυναν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΟΕΣΥ

Με κεντρικό σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» που αναγράφεται σε πανό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι κεντρικός διοργανωτής μαζί με την ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Μεγάλος πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, διαδήλωσε μπροστά από το Κοινοβούλιο καλώντας την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών.

Τον παλμό της κινητοποίησης έδωσαν συνθήματα – αιτήματα για την «Διαγραφή του χρέους», την «Πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη» και την «Άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων»

Με δήλωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει και να μην κάνει ούτε ένα βήμα από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Η θέληση του λαού είναι να μη δεχθεί και άλλη λιτότητα ούτε άλλο μνημόνιο, είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα ή να δεχθεί συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ανέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής και κρέμασαν πανώ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με το μήνυμα «Ρήξη ή έξοδος από ΕΕ – ΕΚΤ και ΔΝΤ» και «Ήττα της κυβερνητικής πολιτικής ‘Οχι στο νέο μνημόνιο».

Συγκέντρωση κατά της λιτότητας, στο Σύνταγμα

Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο περιστύλιο - πηγή Kompoloi1

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI
Συγκέντρωση κατά της λιτότητας, στο Σύνταγμα

Σημειώνεται πως κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απηύθυναν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΟΕΣΥ. Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των δανειστών, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Λευκού Πύργου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

"Η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ένωσε τη φωνή της με τις φωνές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων. Από την Αθήνα ως το Βερολίνο, κι από το Όσλο ως τη Βιέννη, η  πρωτοφανής συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει ότι η μάχη ενάντια στη λιτότητα και την περιφρόνηση των δημοκρατικών αποφάσεων  είναι μια πανευρωπαϊκή μάχη. Οι ευρωπαϊκοί λαοί το κατανοούν, και για αυτό ξεσηκώνονται.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό είναι ένας ξεσηκωμός ελπίδας της Ευρώπης που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε. Μιας Ευρώπης της εργασίας, της δημοκρατίας, της προστασίας των κοινών αγαθών, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Κοινωνικά κινήματα, μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα, πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες  στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα  τον αγώνα του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του να χαράξει μία άλλη δημοκρατική πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δίνοντας έτσι ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα που αντηχεί στους δρόμους δεκάδων πόλεων, διαλύοντας φόβους, μισαλλοδοξίες, γκρεμίζοντας τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, απαντώντας σε εκβιασμούς, τιμώντας, έτσι, τις πραγματικές αξίες της Ευρώπης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρυξέλλες: Χιλιάδες στον δρόμο υπέρ της Ελλάδας πριν την κορύφωση του δράματος

SHARE: