Συγκέντρωση των απολυμένων καθαριστριών έξω από τη ΓΑΔΑ

Συγκέντρωση των απολυμένων καθαριστριών έξω από τη ΓΑΔΑ
ΑΘΗΝΑ-Συγκέντρωση των καθαριστριών στη ΓΑΔΑ. Απολογίες τριών καθαριστρι'ων του υπουργείου Οικονομικών για τα επεισόδια τα οποία είχαν σημειωθεί στις 10 Ιουλίου όταν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιούν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας

Η υπόθεση αφορά στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι καθαρίστριες στις 10 Ιουλίου στο υπουργείο Οικονομικών και σήμερα τρεις από τις καθαρίστριες καλούνται να καταθέσουν ως κατηγορούμενες για “εξύβριση κατά συρροή”, “απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού” και “πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό όργανο”.

Η Ευαγγελία Αλεξάκη, μέλος του Συντονιστικού Αγωνιζομένων Καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

“Προσπαθούν να μας φοβίσουν για να γυρίσουμε στα σπίτια μας, πράγμα που δεν πρόκειται να το κάνουμε. Έχουμε και πείσμα και το δίκιο με το μέρος μας. Θέλουμε τις δουλειές μας πίσω, δεν μπορούμε να βρούμε αλλού δουλειά, 50-60 χρονών δεν έχεις πια δικαίωμα στην αγορά εργασίας, εδώ τα παιδιά μας είναι άνεργα”.

Οι απολυμένες καθαρίστριες συνεχίζουν για 119η ημέρα τον αγώνα τους διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους.

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος απολυμένοι της ΕΡΤ, δάσκαλοι και εργαζόμενοι διάφορων κλάδων, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα