Η Μάγδα Φύσσα είναι η παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Καρέ από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μάγδα Φύσσα
Καρέ από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μάγδα Φύσσα EUROKINISSI

"Έχουμε δει τον δολοφόνο να χασκογελάει, καμία μεταμέλεια". Η πιο δυνατή στιγμή της δίκης, είπε η μητέρα του Παύλου, ήταν οι καταθέσεις δυο νεαρών κοριτσιών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες. "Αυτά τα κορίτσια κατάλαβαν τι είναι φασισμός και παρόλα αυτά ήρθαν και κατέθεσαν. Είναι μια ελπίδα για το μέλλον".

Για τον πόνο που βίωσε με την απώλεια του γιου της αλλά και την τιμωρία που θα ήθελε για τους δολοφόνους της μίλησε η Μάγδα Φύσσα στην εκπομπή της ΕΡΤ Focus και τον Πάνο Χαρίτο.

«Μου λείπει η πόρτα να ανοίγει, τα βήματά του, το "μάνα", η αγκαλιά του, το σφύριγμά του, το γέλιο του, τα πάντα του, ακόμη και τα νεύρα του» δήλωσε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση όπου δεν στρογγύλεψε τα λόγια της.

ADVERTISING

«Είναι κτήνη, δεν γίνεται να μην τους χαρακτηρίσω, για μένα αυτά είναι τα αποβράσματα της κοινωνίας, έτσι θα τα λέω κι έτσι θα τα λέω πάντα» είπε.

"Αφού έχει ομολογήσει γιατί είναι έξω;"

Η Μάγδα Φύσσα περιέγραψε τη στιγμή που ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς βρέθηκε αποφυλακισμένος: «Είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο, ο πατέρας του δεν μπορεί να το χωνέψει. Αφού έχει ομολογήσει γιατί είναι έξω;».

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συμπληρώνει τέσσερα χρόνια. «Εγώ τον Παύλο θέλω. Δεν θα ήθελα να είχε γίνει αυτό. Όμως από τη στιγμή που αφαίρεσαν έτσι εύκολα μια ζωή, θα ήθελα να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών. Θα ήθελα να μείνει μέσα και να μην ξαναδεί ποτέ το φως του ήλιου».

Η Μάγδα Φύσσα μίλησε με συγκίνηση για την παρουσία του Μανώλη Γλέζου στη δίκη. «Ήρθε για να νιώσω ότι ήταν εκεί, με σκλάβωσε η απλότητά του» δήλωσε. Η πιο δυνατή στιγμή της δίκης, είπε ακόμη, ήταν οι καταθέσεις δυο νεαρών κοριτσιών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες. «Αυτά τα κορίτσια κατάλαβαν τι είναι φασισμός και παρόλα αυτά ήρθαν και κατέθεσαν. Είναι μια ελπίδα για το μέλλον» είπε.

«Έχουμε δει τον δολοφόνο να χασκογελάει, καμία μεταμέλεια» είπε ακόμη η μητέρα του Παύλου Φύσσα εκφράζοντας την πικρία της, ενώ δεν παρέλειψε να στιγματίσει την προκλητική συμπεριφορά μελών της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είναι εύκολο να έχεις απέναντί σου αυτούς που σκότωσε το παιδί σου. Γιατί δεν είναι ένας, είναι πολλοί. Είναι κι αυτοί που τον ώθησαν».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Δείτε όλη την εκπομπή με τη συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα, παρακάτω:

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παύλος Φύσσας, Μάγδα Φύσσα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

O Μανώλης Γλέζος στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα

Forensic Architecture: Ο διάλογος ΔΙΑΣ - κέντρου όταν ο Ρουπακιάς μαχαίρωνε τον Φύσσα

Ολόκληρο το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία Φύσσα

SHARE:

24Media Network