Συγκλονιστικό: Πρόσφυγας ξεσπά σε λυγμούς μπροστά στον Πάπα

Συγκλονιστικό: Πρόσφυγας ξεσπά σε λυγμούς μπροστά στον Πάπα

Πρόσφυγας στη Μόρια γονάτισε μπροστά στον Πάπα και ζήτησε την ευλογία του. Πώς αντέδρασε ο Ποντίφικας (Vid)

Μια πολύ συγκινητική στιγμή κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες κατά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ο Πάπας χαιρέτησε έναν, έναν τους πρόσφυγες, μέχρι που έφτασε μπροστά σε έναν άνδρα, ο οποίος γονάτισε και κλαίγοντας του ζήτησε βοήθεια.

Μάλιστα ζήτησε την ευλογία του Ποντίφικα, ο οποίος βεβαίως δεν αρνήθηκε και ακούμπησε το κεφάλι του για να τον ευλογήσει.

Οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες κατευθύνθηκαν προς τη Μόρια αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μεταξύ τους συναντήσεων κατά τις οποίες επανέλαβαν την ανάγκη της ενεργοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης.

Στη Μόρια έγιναν δεκτοί πρώτα από τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που με ζωγραφιές και ταμπλό τους καλωσόριζαν αλλά και ζητούσαν να τους επιτραπεί να μετακινηθούν προς συγγενείς τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης. Ανάλογα αιτήματα και από άλλες οικογένειες προσφύγων αλλά και μετανάστες που με δικά τους ταμπλό διεκδικούσαν «freedom» – «ελευθερία».

Με στοργικά λόγια οι δυο προκαθήμενοι και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ακόμα και με παιχνίδια με τα παιδιά, έδωσαν κουράγιο στους ανθρώπους αυτούς που έχουν μπει στη μεγάλη τους πλειονότητα στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου και σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας ζουν υπό περιορισμό.

Από τις κορυφαίες στιγμές της μέχρι τώρα πορείας των τριών Ιεραρχών, ήταν όταν νεαρός πρόσφυγας κλαίγοντας γοερά φιλούσε τα χέρια του Πάπα και του Πατριάρχη ζητώντας τους να κάνουν κάτι για να συνεχίσουν να ελπίζουν. Πολλές γυναίκες μουσουλμάνες με μαντήλια δίνουν το χέρι τους προς τους Χριστιανούς ηγέτες και πολλές από αυτές τους φιλάνε το χέρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα