Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό: Μήνυση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας για τα έκτροπα

Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό: Μήνυση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας για τα έκτροπα
Ένταση στο Συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Eurokinissi

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα επεισόδια

Τη θέση ότι υπήρξε πρόθεση να διαλυθεί το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε μηνυτήρια αναφορά που κατάθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στη μήνυση, η συνομοσπονδία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου κάνοντας λόγο για ενορχηστρωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης, καθώς η δράση των κουκουλοφόρων στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία δεν ήταν τυχαία, αλλα ενταγμένη σε ένα σχέδιο ανωμαλίας για να διαλυθεί η συγκέντρωση. Παράλληλα, αναφέρεται στο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας το οποίο δεν εμπόδισε τους κουκουλοφόρους από το να προκαλέσουν επεισόδια.

Μεταξύ άλλων, ζητά να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διέγερσης, πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος, συμμορία, παράνομη βία, παράβαση καθήκοντος και αλλα. Μετά την μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Συνομοσπονδία κατέθεσε αναφορά στον αρχηγό της ΕΛΑΣ ζητώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή και των επόμενων συγκεντρωσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα