Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος: Πληροφορίες για ύποπτο επιβάτη – Συνοδεία F-16 επέστρεψε αεροπλάνο

Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος: Πληροφορίες για ύποπτο επιβάτη – Συνοδεία F-16 επέστρεψε αεροπλάνο
Ελευθέριος Βενιζέλος Eurokinissi

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από πληροφορία υπηρεσίας των ΗΠΑ για ύποπτο επιβάτη. Το πρώτο αεροπλάνο της εταιρείας Emirates που αφορούσε η πληροφορία με προορισμό το Ντουμπάϊ καθηλώθηκε πριν απογειωθεί ενώ δεύτερη πτήση για Νέα Υόρκη, επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα

Αναστάτωση έχει προκληθεί με δύο διεθνείς πτήσεις στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ύστερα από πληροφορία που δέχτηκαν οι ελληνικές Αρχές από Υπηρεσία των Η.Π.Α. για την πιθανή παρουσία ύποπτου ατόμου που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων σε ένα εκ των δύο αεροπλάνων με προορισμό την Νέα Υόρκη ή το Ντουμπάι.

Πρόκειται για δύο πτήσεις της Emirates. Το πρώτο αεροπλάνο της εταιρείας Emirates που αφορούσε η πληροφορία με προορισμό το Ντουμπάϊ καθηλώθηκε πριν απογειωθεί, κατέβηκαν οι επιβάτες και ελέγχονται όλοι όπως και το αεροπλάνο, ενώ η άλλη πτήση της Emirates που πρόλαβε να απογειωθεί για Νέα Υόρκη, επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.

Το αεροπλάνο έλαβε σήμα για επιστροφή ενώ βρισκόταν πάνω από την Σαρδηνία, ενώ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία προσγείωσης. Κατά την επιστροφή του το συνοδεύουν δύο ελληνικά F-16 φροντίζοντας το αεροπλάνο να πετά διαρκώς πάνω από θαλασσιο χώρο.

 

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν αναπτυχθεί άνδρες της αντιτρομοκρατικής των ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργοί.

Ήδη πάντως για το πρώτο αεροπλάνο που είχε προορισμό το Ντουμπάι, ο έλεγχος φαίνεται να βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, χωρίς να έχει διαπιστωθεί το παραμικρό ζήτημα ή κάποιος ύποπτος και αναμένεται ο κόσμος να επιβιβαστεί και πάλι στο αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα