Συναγερμός στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για προσγείωση αεροσκάφους με ένδειξη για βλάβη στα φρένα

Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Σε ετοιμότητα τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" καθώς αεροσκάφος με 248 επιβαίνοντες παρουσίασε ένδειξη για βλάβη στα φρένα. Τελικά προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα.

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» ύστερα από επικοινωνία του πιλότου επιβατικού αεροσκάφους με τον Πύργο Ελέγχου που ανέφερε βλάβη στα φρένα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για επιβατικό αεροσκάφος Airbus A-333 της Delta Airlines που εκτελούσε πτήση από την Ατλάντα των  ΗΠΑ προς Αθήνα και κάποια στιγμή άναψε η ένδειξη υπερθέρμανσης στα αριστερά φρένα του αεροπλάνου.

ADVERTISING

Ο πιλότος ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου και έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες, ενώ σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 248 άτομα. Όταν πλέον, ο Πύργος Ελέγχου απέκτησε οπτική επαφή με το αεροπλάνο παρατήρησαν ότι δεν έβγαινε καπνός ή φλόγα, όπως και ο πιλότος δεν είχε αναφέρει κάτι σχετικό πέρα από την ένδειξη στα όργανά του και έτσι δεν κρίθηκε απαραίτητη η επίστρωση το ειδικού αφρού στην πίστα του αεροδρομίου.

Κατά την διάρκεια της καθόδου για προσγείωση η ένδειξη στα όργανα του αεροσκάφους έσβησε και ο πιλότος προσγειώθηκε ομαλά.

Οι επιβάτες αποβιβάζονται με ασφάλεια ενώ θα ακολουθήσει τεχνικός έλεγχος στο αεροσκάφος με τις αρμόδιες Αρχές να πιστεύουν πως επρόκειτο απλά για λανθασμένη ένδειξη στα όργανα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αερομεταφορές
SHARE:

24Media Network