Συνεχίζεται ο πόλεμος της ξαπλώστρας: Ξηλώνουν τις παράνομες και από τη Φθιώτιδα

Ξαπλώστρες - Φωτό Αρχείου
Ξαπλώστρες - Φωτό Αρχείου EUROKINISSI

Οι παραβάτες απειλούνται με υψηλά πρόστιμα ενώ οι αρχές κάνουν συνεχείς ελέγχους προκειμένου να είναι βέβαιο ότι οι "καταληψίες" δεν θα επιστρέψουν.

Καθημερινές είναι την τελευταία βδομάδα οι προσπάθειες της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, των δήμων και της αστυνομίας για να απελευθερώσουν τις παραλίες από τις μόνιμες εγκαταστάσεις και ιδίως σε ομπρέλες και ξαπλώστρες που έχουν τοποθετηθεί.

Ήδη, οι «επιχειρήσεις» εξελίσσονται με σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά στο μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου της Φθιώτιδας, έπειτα από εισαγγελική εντολή από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαμίας, τον Χάρη Λακαφώση, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές, όπως είναι τα Καμμένα Βούρλα, το Ασπρονέρι, ο 'Αγιος Κωνσταντίνος, η Στυλίδα, οι Ράχες και η Αγία Μαρίνα που είναι και τόποι παραθεριστικής κατοικίας είχε καταληφθεί ένα μεγάλο μέρος της παραλίας με μόνιμες εγκαταστάσεις τις οποίες συνεχίζουν να ξηλώνουν και να απομακρύνουν τα συνεργεία που συγκροτούνται για κάθε περιοχή.

Παράλληλα, με την πρώτη απομάκρυνσή τους εξελίσσεται και ένας ασφυκτικός έλεγχος να μην εγκατασταθούν εκ νέου, καθώς απειλούνται υψηλότατα πρόστιμα για αυτούς που αυθαίρετα καταλαμβάνουν με μόνιμες εγκαταστάσεις χώρους στις παραλίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη Χαλκιδική διώχνουν από την παραλία τους "καταληψίες" με τις ξαπλώστρες

Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται στις παραλίες

Ωδή στον εμπνευστή της ξαπλώστρας

SHARE:

24Media Network