Συνεχίζουν την απεργία τους οι Χαλυβουργοί

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Μετά το άνοιγμα του εργοστασίου της Χαλυβουργίας με εντολή Σαμαρά, οι εργαζόμενοι και μέλη πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιουλίου 2012 πορεία προς το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς την Κόρινθο, κάτι που δυσχεραίνει την κλίνηση των οχημάτων. 


(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ Μετά το άνοιγμα του εργοστασίου της Χαλυβουργίας με εντολή Σαμαρά, οι εργαζόμενοι και μέλη πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιουλίου 2012 πορεία προς το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς την Κόρινθο, κάτι που δυσχεραίνει την κλίνηση των οχημάτων. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI

Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία. Αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας. Ελεγχόμενη από τα ΜΑΤ η είσοδος στη μονάδα στον Ασπρόπυργο

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το σωματείο των εργαζομένων της Χαλυβουργίας αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να συνεχιστεί η απεργία.

Στη μυστική ψηφοφορία 169 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας και 5 κατά. Συνολικά οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία είναι 350.

Μάλιστα, από βδομάδα αναμένεται οι κινητοποιήσεις των Χαλυβουργών να πάρουν διάφορες μορφές με πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.

Την Παρασκευή η μονάδα στον Ασπρόπυργο άνοιξε με παρέμβαση των ΜΑΤ, μετά από εντολή της εισαγγελίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση.

Τα γεγονότα, ακολούθησε και πολιτική κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Αριστεράς, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διοργάνωσαν συλλαλητήριο συμπαράστασης στους απεργούς.

Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, είναι δύσκολο να προβλεφθεί, καθώς η είσοδος στο εργοστάσιο είναι ελεγχόμενη από την αστυνομία και επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόθεση να εργαστούν.

Κατά την επιχείρηση ανοίγματος του εργοστασίου, το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθησαν έξι απεργοί, στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στη Χαλυβουργία. Ελεύθεροι οι 6 απεργοί

Ανοιχτή η Χαλυβουργία - Τραυματισμός και 10 προσαγωγές απεργών

SHARE:

24Media Network