Συνελήφθησαν 10 οδηγοί ταξί με πλαστά διπλώματα και πειραγμένες ταμιακές

Ταξι - Φωτό αρχείου
Ταξι - Φωτό αρχείου AP

Συλλήψεις δέκα οδηγών ταξί που κατηγορούνται για επέμβαση στην ταμειακή μηχανή και κατοχή πλαστών ειδικών αδειών οδήγησης. Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Στο πλαίσιο διενέργειας εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε ταξί, που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 22 Μαρτίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (κέντρο Αθηνών, Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, έξωθεν Νοσοκομείων, Πλ. Αγίας Παρασκευής), συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνολικά 10 οδηγοί ταξί και συγκεκριμένα:

  • Πέντε οδηγοί, διότι είχαν επέμβει σκόπιμα με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, συσκευές) στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και
  • πέντε οδηγοί, διότι κατείχαν πλαστές ειδικές άδειες οδήγησης.

Τα μέσα παρεμβολής (συνδεσμολογίες, καλωδιώσεις) και οι πλαστές ειδικές άδειες οδήγησης κατασχέθηκαν.

ADVERTISING

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έγκλημα στο Ελληνικό: Πειθαρχική δίωξη στον οδηγό ταξί από την Περιφέρεια Αττικής

Ταξιτζής στο Ελληνικό: Δεν μετανιώνω, αλλά λυπάμαι, γιατί δεν κατάλαβα τι γινόταν

SHARE:

24Media Network