Συνελήφθησαν δύο εμπρηστές από πρόθεση για τις φωτιές στην Αμαλιάδα

Συνελήφθησαν δύο εμπρηστές από πρόθεση για τις φωτιές στην Αμαλιάδα
Φωτιά στην Αμαλιάδα Eurokinissi

Οι δράστες αποπειράθηκαν και σήμερα το πρωί να βάλουν φωτιά στη θέση Τζαμί που κατασβέστηκε άμεσα. Είναι υπεύθυνοι για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Γεράκι.

Συνελήφθησαν σήμερα από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο Έλληνες ηλικίας 32 και 36 ετών, κάτοικοι της περιοχής και κτηνοτρόφοι ως υπαίτιοι εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για δύο φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Γεράκι Ηλείας.

Αν και δεν αναφέρθηκαν οι συλληφθέντες στους λόγους της πράξης τους, συνήθως κτηνοτρόφοι που βάζουν φωτιές το κάνουν για να αποψιλωθούν δάση και να φτιάξουν βοσκοτόπους…

Οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώθηκαν η πρώτη χθες 16:40 ανάμεσα στα χωριά Γεράκι και Ανάληψη και η δεύτερη σήμερα, στις 11:25, σε κοντινή απόσταση και στην περιοχή Τζαμί κοντά στα Λυμπεραίϊκα, την οποία έσβησαν αμέσως οι πρώτοι κιόλας πυροσβέστες που μετέβησαν στο σημείο. Μάλιστα, αυτή η φωτιά μπήκε από τους δράστες μόλις η πρώτη άρχισε να παρουσιάζει ύφεση. Αναφορικά, με την πυρκαγιά στη Δαφνιώτισσα εξετάζεται αν είναι επίσης υπεύθυνοι οι ίδιοι.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι από χθες είχε τραβήξει τις υποψίες των Αρχών η εμφάνιση των συγκεκριμένων πυρκαγιών.

Οι προαναφερόμενοι κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Σε ότι αφορά την πορεία της πυρκαγιάς στη Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας, παραμένει σε εξέλιξη αλλά από τις νυχτερινές ώρες κιόλας με καλύτερη εικόνα. Η ένταση του δεύτερου πύρινου μετώπου που ξέσπασε ανάμεσα στις κοινότητες Γεράκι και Ανάληψη βρίσκεται σε ύφεση.

Μάλιστα στη Δαφνιώτισσα χθες, η τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησε στην προληπτική εκκένωση του χωριού από ηλικιωμένους και παιδιά, ύστερα από σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής, όμως οι ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο σε συνάρτηση με την αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων κατάφεραν να αναχαιτίσουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το χωριό που μέχρι εκείνη την στιγμή είχε πάρει.

Στο σημείο συνολικά πλέον, επιχειρούν 76 άντρες της Πυροσβεστικής με 38 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στην δεύτερη πυρκαγιά που πλέον βρίσκεται σε ύφεση, ανάμεσα σε δύο χωριά, Γεράκι και Ανάληψη επιχειρούν πλέον 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στο Καστρίτσι Πατρών

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καστρίτσι Πατρών, δίχως να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει και επιχειρούν 12 οχήματα με 24 άντρες και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά στην Άνδρο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα στην περιοχή Στενιές Άνδρου σε έκταση με ξηρά χόρτα. Στο σημείο επιχειρούν 6 άντρες της Πυροσβεστικής με 3 οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα