ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας – Οδηγούνται σε ομαδική απόλυση

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας – Οδηγούνται σε ομαδική απόλυση
Απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατηγορεί την κυβέρνηση πως συνεχίζει τον αντεργατικό της κατήφορο, ανοίγοντας το δρόμο για ομαδικές απολύσεις.

Για εμπαιγμό των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, που οδηγούνται σε ομαδική απόλυση, καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτει το αντεργατικό της πρόσωπο, ανοίγοντας το δρόμο για ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο Λιπασμάτων στην Καβάλα», αναφέρει στη ανακοίνωσή της και εξηγεί: «Στις 10 Ιουνίου ο κ. Χατζηδάκης δήλωνε από το βήμα της Βουλής ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι 133 εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι υποσχέσεις που έδωσε ο υπουργός Εργασίας κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της βιομηχανίας αποδείχθηκαν εμπαιγμός. Η γενική γραμματέας του υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, υιοθετώντας σκληρή αντεργατική γραμμή, παρακάμπτοντας δικαστικές αποφάσεις και αδιαφορώντας για το μέλλον 133 εργαζόμενων, έδωσε το έναυσμα για την ομαδική απόλυση τους. Συγκεκριμένα, ως προεδρεύουσα στην Επιτροπή Ελέγχου των Ομαδικών Απολύσεων, δέχτηκε τις αιτιάσεις της εργοδοτικής πλευράς, αξιολογώντας ότι διεξήχθη η οριζόμενη από το νόμο διαβούλευση μεταξύ της διοίκησης της βιομηχανίας και των εργαζομένων, κάτι που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, δίνοντας ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της εργοδοσίας για να αυθαιρετήσει».

Γενικεύοντας, κατηγορεί την «κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι συνεχίζει τον αντεργατικό της κατήφορο. Εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, υιοθετεί τις πιο σκληρές αντεργατικές πολιτικές, δομεί μία αγορά εργασίας-ζούγκλα, χωρίς κανόνες και εργασιακά δικαιώματα, με ανεξέλεγκτες απολύσεις. Η περίπτωση των Λιπασμάτων θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων ως προηγούμενο εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ είναι καθαρή: με την εργοδοτική παρανομία απέναντι στους εργαζόμενους και στην κοινωνική πλειοψηφία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα