Ξενογιαννακοπούλου: “Ανεπαρκής και ψηφοθηρική η αύξηση του κατώτατου μισθού”

Ξενογιαννακοπούλου: “Ανεπαρκής και ψηφοθηρική η αύξηση του κατώτατου μισθού”
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου George Vitsaras / SOOC

Η Τομεάρχης Εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, κάνοντας λόγο για "κυβερνητική υποκρισία" και επιχείρηση "συγκάληψης της τραγωδίας των Τεμπών".

“Υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής για την κυβερνητική υποκρισία και τη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να ανακοινώσει αύξηση του κατώτατου μισθού. Ακόμα και έτσι, ωστόσο, είναι πολύ λίγο και πολύ αργά” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της, η Τομεάρχης Εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

“Αφού με τον νόμο Χατζηδάκη διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, δύο χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος της αισχροκέρδειας με δραματική μείωση εισοδημάτων από λογαριασμούς, δόσεις δανείων και σούπερ μάρκετ.

Σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, ανακοινώνει μία ανεπαρκή και ψηφοθηρική αύξηση, που δεν ισοσταθμίζει καν τις απώλειες από τον πληθωρισμό” συνέχισε, για να καταλήξει,

“Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, η θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό, το ξεπάγωμα των τριετιών και η κατοχύρωση και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελούν την ελάχιστη ρεαλιστική και ουσιαστική προϋπόθεση ώστε να πάρουν μία ανάσα οι εργαζόμενοι”.

Δείτε τη δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου εδώ:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα