ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμούς: Πλιάτσικο και ανικανότητα της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμούς: Πλιάτσικο και ανικανότητα της ΝΔ
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

"Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Για “επικινδυνότητα της κυβέρνησης”, που “δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα στοιχειώδη” στη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τις καταγγελίες για ακύρωση προγραμματισμένων εμβολιασμών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πλιάτσικο και ανικανότητα. Μόνον έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το εμβόλιο. Αφού είδαμε πρώτα φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών, σήμερα, από όλη τη χώρα, έρχονται νέες καταγγελίες. Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων.»

Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας

«Η χρονιά άλλαξε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Ακόμα και στο κρίσιμο θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε σήμερα νέο πεδίο μικροκομματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει ανακοίνωσή του υπουργείου Υγείας. Υπογραμμίζεται ότι «το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, σε 9 Νοσοκομεία της χώρας. Ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών αρχίζει στις 4/1 και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα μπαίνουν στη “μάχη 42 επιπλέον Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά. Δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα