Τα μαγαζιά ανοιχτά, οι υπάλληλοι στο δρόμο

Εικοσιτετράωρη απεργία από τους εμποροϋπαλλήλους και απεργιακή συγκέντρωση στην Ερμού την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, από το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια και την Ταξική Πορεία.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Εικοσιτετράωρη απεργία από τους εμποροϋπαλλήλους και απεργιακή συγκέντρωση στην Ερμού την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, από το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια και την Ταξική Πορεία. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά, αλλά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται με σύνθημα "ποτέ δουλειά την Κυριακή"

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα λόγω της ενδιάμεσης, φθινοπωρινής, περιόδου των εκπτώσεων, όμως  η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία εργαζομένων «και όλους όσοι εναντιώνονται στην κατάργηση της Κυριακής αργίας" να απεργήσουν.

Στηρίζει η Λαϊκή Ενότητα

«Η μνημονιακά ανασχηματισμένη, μόλις πριν από λίγες ώρες, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να συνεχίσει το ξήλωμα και των τελευταίων στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, που συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τη λειτουργία τους τις Κυριακές» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαίκή Ενότητα στηρίζοντας την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας για την Κυριακή 6/11.

Στην ανακοίνωσή της ΛΑ.Ε υπογραμίζει ότι:«Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τους αγώνες και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στο εμπόριο κατά του «ξηλώματος» της κυριακάτικης αργίας. Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται αντιμέτωπος με τη συνέχιση της νομοθεσίας «λαιμητόμο» των εργασιακών δικαιωμάτων που επιβλήθηκαν με τα πρώτα δύο μνημόνια καθώς και τις επικείμενες αλλαγές – εκθεμελίωσης, από ό,τι είχε απομείνει, του 3ου μνημονίου. Κατά τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται οι μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, ενώ οδηγούνται στο «λουκέτο» χιλιάδες ακόμη μικρά καταστήματα και οι εργαζόμενοι τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση».

Διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία ενάντια στην εργασία την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αποκλεισμό των εισόδων σε ανοιχτά καταστήματα και πορεία στο κέντρο της πόλης. 

Μέλη του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην εργασία την Κυριακή απέκλεισαν εμπορικά καταστήματα, στην οδό Τσιμισκή που ήταν ανοιχτά, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυριακή 6 Νοεμβρίου: Ποια καταστήματα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά (και ποια όχι)

SHARE:

24Media Network