Τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις των ταξί από και προς το αεροδρόμιο 'Μακεδονία'

Τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις των ταξί από και προς το αεροδρόμιο 'Μακεδονία'

Σταθερό το κόμιστρο για τη διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία". Τι προβλέπει απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, καθορίζεται συγκεκριμένο κόμιστρο για τις διαδρομές που εκτελούνται με Ταξί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε οποιοδήποτε σημείο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και αντίστροφα. Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο επιδιώκει να βάλει τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις των ταξί, ιδίως σε περιπτώσεις επιβατών που δεν γνωρίζουν τη διαδρομή, όπως τουρίστες, φοιτητές και επισκέπτες της πόλης.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να διευκολύνει, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, αυτούς που επισκέπτονται την πόλη. Εφεξής, όλοι θα γνωρίζουν, εκ των προτέρων, το χρηματικό ποσό που θα καταβάλλουν για να μεταβούν από και προς το αεροδρόμιο, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο οδηγός ταξί, την κίνηση που θα υπάρχει στον δρόμο και βεβαίως τις αποσκευές του. Ο καθορισμός συγκεκριμένου κομίστρου βάζει επίσης οριστικό τέλος στα φαινόμενα ενδεχόμενων υπερχρεώσεων τα οποία, όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, το κόμιστρο καθορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ (τιμολόγιο 1) και στο ποσό των 28 ευρώ (τιμολόγιο 2 για τις ώρες μεταξύ 00:00 έως και τις 5:00).

Στην απόφαση που υπέγραψε ο κ. Σπίρτζης, καταγράφονται λεπτομερώς οι διαδρομές που αφορούν την καταβολή του εν λόγω σταθερού κομίστρου. Συγκεκριμένα, οι προαναφερθείσες χρεώσεις, αφορούν τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και σημείο λήξης, οποιοδήποτε σημείο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία οριοθετείται ως εξής: Από το Λευκό Πύργο, τις οδούς Νικολάου Γερμανού-Αγγελάκη-Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδος, την Παλαιά Λαχαναγορά, την οδό Λαγκαδά, την Πλατεία Δημοκρατίας, τις οδούς 26ης Οκτωβρίου-Καρατάσου-Ναυάρχου Κουντουριώτου - Λεωφόρου Νίκης. Και βεβαίως, συμπεριλαμβάνεται και η αντίστροφη διαδρομή.

Σημειώνεται ότι στα δρομολόγια των επιβατών τα οποία συμπίπτουν χρονικά με την αλλαγή του τιμολογίου, θα ισχύει το τιμολόγιο της ώρας λήξης της διαδρομής.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network