Τέλος στο ‘χάος’ του προσφυγικού στα μέσα Ιουνίου υπόσχεται ο Μουζάλας

Τέλος στο ‘χάος’ του προσφυγικού στα μέσα Ιουνίου υπόσχεται ο Μουζάλας
Refugees and migrants at the port of Piraeus, on April 20, 2016 / M , 20 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

Δεσμεύθηκε ότι θα διευθετηθεί η προσωρινή εγκατάσταση σε πιο οργανωμένες συνθήκες Σε 60.055 ανέρχονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες. Προανήγγειλε νέο κέντρο φιλοξενίας

Την αισιοδοξία του ότι στα μέσα Ιουνίου το προσφυγικό θα εισέλθει σε πιο οργανωμένη φάση εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα πάρει «μορφή το χάος» των προσωρινών εγκαταστάσεων.

«Θα ήθελα να σας πω ότι πιστεύω πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει διευθετηθεί η πρώτη προσωρινή εγκατάσταση του προσφυγικού-μεταναστευτικού πληθυσμού σε σχετικά αξιοπρεπείς συνθήκες» διαβεβαίωσε ο κ. Μουζάλας τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη απαντώντας σε σχετική ερώτησή του για το προσφυγικό. Σημείωσε, μάλιστα, ότι στη συνέχεια «αφού πάρει μορφή το χάος» θα συγκεκριμενοποιηθούν οι συνθήκες φιλοξενίας και θα γίνουν καλύτερες. «Όσοι δικαιούνται να φύγουν, να φύγουν, όσοι είναι να μείνουν, να μείνουν» είπε προβλέποντας ότι το σύστημα θα εισέλθει σε κανονικότητα.

Ο κ. Μουζάλας προανήγγειλε επίσης ότι θα δημιουργηθεί σύντομα και άλλο κέντρο φιλοξενίας τύπου Σκαραμαγκά σε άλλη περιοχή την οποία όμως δεν κατονόμασε. «Ο Σκαραμαγκάς έγινε, για να λυθεί το πρόβλημα του Πειραιά και του Ελληνικού και θα φτιαχτεί και άλλο τέτοιο κέντρο, όχι στον Σκαραμαγκά» είπε και χαρακτήρισε «καλό κέντρο» τον Σκαραμαγκά. «Έχουμε και χειρότερα και προσπαθούμε κάθε μέρα πολύ σκληρά να τα κάνουμε καλύτερα» παραδέχτηκε ο κ. Μουζάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε επίσης ότι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου 60.055 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες μετά το κλείσιμο των συνόρων. «Αυτή είναι μια οξεία κατάσταση» παραδέχτηκε. «Προσπαθούμε να διασώσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας και την αξιοπρέπεια αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων» πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα