Καλύβια: Τέσσερις νεκροί από αυτοσχέδιο μαγκάλι σε κτηνοτροφική μονάδα

Καλύβια: Τέσσερις νεκροί από αυτοσχέδιο μαγκάλι σε κτηνοτροφική μονάδα
ΕΚΑΒ ΜΗΧΑΝΗ Eurokinissi

Οι τέσσερις άτυχοι άντρες έμεναν σε δώμα εντός της κτηνοτροφικής μονάδας και εντοπίστηκαν νεκροί από ασφυξία-Είχαν ανάψει αυτοσχέδιο μαγκάλι με υγραέριο για να ζεσταθούν

Μία τραγωδία εκτυλίχθηκε στα Καλύβια με τέσσερις νεκρούς Πακιστανούς εργάτες σε κτηνοτροφική μονάδα στην Πλατεία Ανθυπολοχαγού Βασ. Φιλίππου.

Οι τέσσερις άντρες εντοπίστηκαν νεκροί σε δώμα της κτηνοτροφικής μονάδας που διέμεναν. Ο θάνατός τους εκτιμάται πως ήταν ασφυκτικός από έλλειψη οξυγόνου.

Όπως προέκυψε, είχαν τοποθετήσει για θέρμανση στον χώρο, ένα μηχάνημα που ζεσταίνει τα κοτόπουλα.

Το μηχάνημα αυτό λειτουργεί στην ουσία σαν αυτοσχέδιο μαγκάλι με υγραέριο και απορροφά το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να οι άτυχοι άντρες να χάσουν τις αισθήσεις του και πεθάνουν.

Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες αυτής της τραγωδίες διενεργείται από την τοπική αστυνομική Αρχή.

ΚΚΕ: Αυτή είναι η κανονικότητα της Ελλάδας

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ανέφερε: Μέσα στη χριστουγεννιάτικη “κανονικότητα”, τέσσερις μετανάστες εργάτες έχασαν την ζωή τους από αυτοσχέδιο μαγκάλι, που είχαν φτιάξει για να ζεσταίνονται. Οι μετανάστες εργάζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής των Καλυβίων και διέμεναν σε δώμα μέσα στο χώρο δουλειάς.

Αυτή είναι η “κανονικότητα” στην Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εν έτει 2019 να πεθαίνουν εργαζόμενοι στο σπίτι τους, που «τυγχάνει» να είναι στο χώρο δουλειάς τους, από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιων τρόπων για να προστατευτούν από το κρύο.

Στην Ελλάδα των πλουσίων κοιτασμάτων, των κολοσσιαίων ενεργειακών επενδύσεων και της πράσινης ανάπτυξης, αν δεν έχεις λεφτά για θέρμανση πεθαίνεις ή από το κρύο ή από αναθυμιάσεις.

Αυτοί οι αδικοχαμένοι μετανάστες πέρασαν και διέσχισαν χιλιάδες χιλιόμετρα ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή. Αφού γλίτωσαν από χίλιες κακουχίες κι από κέντρα τύπου Μόριας, βρέθηκαν να πεθαίνουν από αυτοσχέδια μαγκάλια μέσα στο χώρο δουλειάς, όπου και διέμεναν σαν σύγχρονοι σκλάβοι.

Οι ανθρώπινες κι ασφαλείς συνθήκες ζωής και εργασίας δεν είναι δεδομένες, ούτε για τους Έλληνες ούτε για τους μετανάστες εργάτες. Όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι ο κοινός μας αντίπαλος, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για μια ζωή με πραγματικά δικαιώματα.

Με ευθύνη του ελληνικού κράτους να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς να επιβαρυνθούν οι οικογένειες των νεκρών εργατών, ώστε να μεταβούν οι σωροί τους στην πατρίδα τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα