Δυσκολότερα θα κόβεται η παροχή αερίου σε ευάλωτα νοικοκυριά που χρωστoύν

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης EUROKINISSI

Μεγαλύτερη προστασία για καταναλωτές φυσικού αερίου που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θεσπίζει το ΥΠΕΝ με τρείς ρυθμίσεις.

Τρεις ρυθμίσεις με τις οποίες ενισχύεται η προστασία των ευάλωτων καταναλωτών φυσικού αερίου θεσπίζονται με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Με τις ρυθμίσεις αυτές:

ADVERTISING

-Απαγορεύεται η διακοπή της παροχής λόγω χρέους για καταναλωτές με σοβαρά προβλήματα υγείας,

-Καταργείται η προκαταβολή για την υπαγωγή ευάλωτων πελατών σε ρύθμιση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών

-Μειώνεται το ύψος των δόσεων για διακανονισμούς

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, στους ευάλωτους πελάτες περιλαμβάνονται οι οικονομικά ασθενείς, οι ηλικιωμένοι και άτομα με προβλήματα υγείας που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεχή και αδιάλειπτο παροχή ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, με σχετική Υπουργική Απόφαση τροποποιούνται διατάξεις του Κώδικα Προμήθειας Φυσικού Αερίου. Προβλέπεται -μεταξύ άλλων- ότι σε περίπτωση διακανονισμού οφειλής ευάλωτου πελάτη δεν θα απαιτείται προκαταβολή ενώ το ύψος της μηνιαίας δόσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40 % ης αντίστοιχης μηνιαίας δαπάνης για φυσικό αέριο του ευάλωτου πελάτη, αντί για 50 % που ίσχυε ως τώρα. Επίσης προβλέπεται ότι δεν θα διακόπτεται η παροχή φυσικού αερίου στους πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή με μηχανική υποστήριξη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυσικό αέριο, Κωστής Χατζηδάκης
SHARE:

24Media Network