Θαλάσσια ρύπανση στη Στυλίδα: Υπερχείλισε δεξαμενή καυσίμων

Θαλάσσια ρύπανση στη Στυλίδα: Υπερχείλισε δεξαμενή καυσίμων
lamiareport.gr

Δεξαμενή καυσίμων υπερχείλισε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα στο λιμάνι της Στυλίδας.

Για ρύπανση ιριδίζουσας μορφής στο λιμάνι της Στυλίδας ενημερώθηκε το πρωί της Παρασκευής η Λιμενική Αρχή Στυλίδας.

Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή, η πετρελαιοκηλίδα δημιουργήθηκε μετά από υπερχείλιση δεξαμενής καυσίμων diesel σε φορτηγό πλοίο κατά τη διάρκεια πετρέλευσής του, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Στυλίδας.

Η κυλίδα είχε συνολική έκταση περίπου 100 μέτρα μήκος και 90 μέτρα πλάτος.

Στην εν λόγω περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του λιμενικού καθώς και ένα ρημουλκό πλοίο, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης με τη χρήση δύο πλωτών φραγμάτων και απορροφητικών υλικών, μετά το πέρας των οποίων δεν παρατηρούνται ιριδισμοί από πετρελαιοειδή.

Η άμεση τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, σύμφωνα με το lamiareport.gr περιόρισε αρχικά τη ρύπανση από ιριδίζον πετρέλαιο σε συγκεκριμένη έκταση και ο αντιρρυπαντικός εξοπλισμό («πετσέτες» και «περούκες»), άρχισε να το απορροφά για να απομακρυνθεί.

Συνελήφθησαν ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο μηχανικός του πλοίου, καθώς κι ο οδηγός του βυτιοφόρου, οι οποίοι με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις καταθέσεις τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, ενώ, πρωινές ώρες σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα