Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο 55χρονος μεσίτης

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο 55χρονος μεσίτης
Μεταφορά στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί του 55χρονου για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου Eurokinissi

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 55χρονος μεσίτης που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μαζί με τον κοσμηματοπώλη τον 33χρονο ακτιβιστή

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 55χρονος μεσίτης που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μαζί με τον κοσμηματοπώλη τον Ζακ Κωστόπουλο, λίγο πριν εκείνος εκπνεύσει.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος για θανατηφόρα σωματικής βλάβη σε βαθμό κακουργήματος επέστρεψε σπίτι του. Οι όροι που του ορίστηκαν ήταν αυτοί της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, απολογούμενος ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείο  εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και τη κατάληξη του 33χρονου, υποστηρίζοντας όπως και ο συγκατηγορούμενος του πριν μερικές ημέρες πως “πρόθεση του ήταν το θύμα, το οποίο κρατούσε μαχαίρι, να μη χτυπήσει κάποιον άνθρωπο, ακόμη και τον ίδιο”.

“Το μόνο που έκανα ήταν να τον αφήσω και αμέσως μετά απομακρύνθηκα” φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή, επισημαίνοντας ότι “ένιωσα φόβο από την απειλή του μαχαιριού  και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο νεαρός που δεν του επέτρεπε να σκεφτεί λογικά”. Τέλος, εμφανίζεται να δήλωσε “συγκλονισμένος από την κατάληξη ενός νέου παιδιού”, καταλήγοντας ότι “δεν ήθελε ούτε κατάφερε κανένα χτύπημα στο θύμα που να συνετέλεσε στο χαμό του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα